Установка пластикових (металопластикових) дверей

В попередніх статтях ми розповідали про особливості монтажу дерев'яних міжкімнатних дверей. Та все ж таки, коли йдеться про вибір вхідних, дверей в комору, на балкон, в офіс чи в гаражне приміщення - більшість людей надає перевагу сучасному варіанту - металопластиковим дверям.

Їх конструкція настільки надійна, міцна та проста водночас, що і процес встановлення пластикових дверей може здійснюватись своїми руками. Далі ми розповімо, які інструменти Вам знадобляться в процесі роботи, що варто зробити на стадії підготовки, безпосередньо монтажу та на завершальному етапі установки.

Встановлення пластикових дверей: підготовчі роботи

Знати, як встановити пластикові двері - це ще не успіх. Крім деяких навичок та необхідних матеріалів Вам знадобиться детальна інформація щодо процесу монтажу. Для початку, підготуйте необхідний реманент:
  • інструменти: молоток, будівельний рівень (васервага), стамеска, викрутка;
  • електроінструменти: шуруповерт або дриль;
  • витратні матеріали для кріплення дверей: з десяток анкерних дюбелів та шурупів, балон монтажної піни та герметика;
  • рулетка або метр для здійснення вимірювання;
  • рукавички, олівець та кілька дерев'яних клинів/розпірок для фіксації коробки.

Максимальна підготовка на даному етапі може значно спростити сам процес інсталяції. Тому, уважно ознайомтесь з подальшими рекомендаціями:

  • Готуємо робоче місце: звільняємо простір для полотна та приводимо до порядку дверний проріз: очищаємо отвір від штукатурки, що обсипалась, при необхідності використовуємо грунтівку. Перевагою даних дверей є те, що вони виготовляються під точні заміри пройому, тобто Вам не треба буде вдаватись до його розширення чи, навпаки, звуження. Пам'ятайте про необхідний проміжок між коробкою та стінами в 15 - 20 мм
  • Розбираємо дверну конструкцію. Зазвичай виробник пакує замовлення та транспортує товар у зібраному вигляді. Винятком із правила є іноді замовлення двостулкових дверей або виробів зі склопакетами, які пакують окремо та доставляють у розібраному стані. Отже, нам потрібно відокремити хоча б полотно, щоб встановити коробку було значно легше.
  • Готуємо кріплення. Існують два способи: за допомогою кронштейнів або анкерне кріплення. Кронштейни вставляються в пази коробки зі зворотного боку, а шурупи свердлять крізь коробку. Першим способом Ви не зашкодите естетичному вигляду дверей. В разі вибору другого - проробіть отвори під саморізи. В обох випадках використовують по три штуки з кожної сторони.
  • Готуємо коробку: вирішуємо, в якому положенні стоятиме конструкція - посередині отвору, з того чи іншого краю. Встановлюємо саморізи з того боку, який будемо фіксувати як опору. Спочатку фіксуємо верх, потім низ. Підкрутивши злегка дюбелі, відкорегуйте позицію коробки та докрутіть до упору.

Після виконання четвертого пункту, можна приступати до встановлення металопластикових дверей.

Монтаж пластикових дверей: два способи кріплення дверної коробки

Перш, ніж поставити двері, прочитайте кілька порад досвідчених майстрів:

  • саморізи чи цвяхи не “заганяйте” в коробку повністю, залишивши кілька мм ззовні, так дверне полотно зможе “спертись” на них перед остаточним припасуванням;
  • якщо Ви не замовляли порога, варто його змонувати ПЕРЕД встановленням металопластикового виробу. Хоча, для надійності та герметичності конструкції, майстри радять замовляти повний комплект;
  • для вирівнювання між отвором та виробом встановлюють розпірки-клини, які там і залишаються, та в подальшому, заробляються піною. Будьте обережні, щоб не пошкодити раму.

Отже, приступаємо до установки коробки дверей пвх:

  1. встановлюємо конструкцію в отвір, спочатку з нахилом, поступово вирівнюючи таким чином, щоб по боках залишилась однакова відстань
  2. в полі Вашої досяжності мають лежати клини, васервага (півметрової буде достатньо), кріпильні елементи, молоток та електродриль (під’єднаний до електромережі)
  3. відрегулювавши за допомогою будівельного рівня положення конструкції, фіксуємо при потребі клинами, забиваючи їх під поріг
  4. далі використовуючи розпірки, вирівнюємо двері по ширині отвору вверху та внизу. Фіксуємо щільне прилягання конструкції по всьому периметру
  5. знову перевіряємо положення васервагою; якщо потрібно - регулюємо
  6. впевнившись, що коробка стоїть надійно та згідно правил, беремось за дриль чи шуруповерт та фіксуємо за допомогою кріплень (не докручуйте їх до кінця - остаточне закріплення проводиться на фінальній стадії) - тут варто бути обережними, щоб не пошкодити чи деформувати раму. Варто вкрутити ще по 2-3 саморізи з кожної сторони, включаючи фіксацію порога (якщо наявний)

Отже, коробка на місці! Основну роботу пророблено! Далі ми розповімо, як встановити металопластикові двері на своє місце.

Заключний етап робіт: складання і герметизація дверного блоку

Фінальна стадія по збору та герметизації дверного блоку в отворі складається з наступних моментів:

  1. починати монтаж радять зі сторони, де містяться петлі. До цегляних стін можна свердлити кріплення безпосередньо крізь коробку; вставляємо дюбель та допомагаємо собі молотком; вкручуємо шурупи (не надто сильно);
  2. Надягаємо полотно, перевіряючи його рівне положення; стежимо за ходом стулки;
  3. Підрізаємо клини;
  4. Запінюємо проміжки монтажною піною на ⅓ обсягу шва: полотно повинно знаходитись у закритому положенні до повного висихання поліуретанового герметика; попередньо зволожуємо поверхні (звичайним водяним оприскувачем) для кращого зчеплення. Після висихання/полімеризації піни - обрізаємо залишки;
  5. Всі стики підлягають герметизації з метою захисту від вологи.

Зазвичай, двері укомплектовуються необхідною для встановлення фурнітурою. При бажанні, Ви можете встановити також дотягувач на двері.

Різниця в процесі монтажу металопластикових дверей на балкон та в кімнату є незначною і стосується в основному виду петель, адже балконні комплектуються петлями з функцією провітрювання. Тому, спочатку полотно встановлюємо на нижні петлі; потім, в “закритому” положенні, з’єднуємо половинки верхньої завіси та вставляємо штифт.

Ось і вся різниця. А загалом, сам процес установки дверей ПВХ своїми руками не є затратним ні по часу, ні по грошам. Вдалого Вам монтажу!

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно