Корисні поради

Що таке клас зламостійкості замків?

Класи зламостійкості дверних замків

При виборі дверних конструкцій, особлива увага приділяється не тільки якості та естетики полотна, але і міцності і надійності замкового механізму. Це стосується вхідних дверей для квартир, приватних будинків та інших установ. І одним з питань який цікавить багатьох покупців є що таке клас взломойстойкості замків і як це значення впливає на вибір дверей.

Як визначається клас стійкості замків до злому?

Відповідно до ГОСТ 5089-97 замкові механізми поділяються на класи в залежності від стійкості до злому. Клас стійкості замку до злому визначається в кілька послідовних етапів:

  • Механічні дії;
  • Силові впливи;
  • Інтелектуальні впливи;
  • Підрахунок часу (у хвилинах), витраченого на розтин.

Після аналізу отриманої інформації замку присвоюють один з чотирьох рівнів стійкості до злому.

  • 1 клас (А). Такі механізми коштують не дорого, проте при цьому не володіють сертифікатом стійкості до злого. Зловмисник на злом такого замка стандартною викруткою витратить менше 5 хвилин. Тому їх установка актуальна тільки на двері в складські приміщення і підсобки, де немає дорогих речей;
  • 2 клас (В). Такі замкові системи витримують більше 5 хвилин злому і тому можуть монтуватися на вхідні дверні конструкції в якості допоміжного замку;
  • 3 клас (С). Це якісні, високоміцні, надійні замки, які можна монтувати на вхідні двері в якості основного замикаючого механізму. Вони можуть витримати 15 хвилин злому за допомогою механічного і силового впливу;
  • 4 клас (D). Це найвищий клас взломойстойкості замків. Вони здатні витримати 30 хвилин не тільки силового, а й інтелектуального злому.

При виборі замку крім матеріалу виконання, класу стійкості потрібно ще враховувати і рівень секретності замку.

Рівні секретності замкового механізму

Рівень секретності конкретного замку від кількості ключів, які потрібно перебрати, щоб розкрити його. Всього існує два рівні секретності:

  1. Рівень а – в межах 25 000- 80 000 комбінацій
  2. Рівень В-100 000 і більше комбінацій.

При виборі дверей високим повинен бути не тільки клас стійкості до злому (механічного та інтелектуального), але і рівень секретності з комбінацією ключів більш 100 000.

З огляду на всі ці фактори, ви зможете підібрати якісний, стійкий до злому і несанкціонованого відкривання замок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *