Дверний отвір - стандартні розміри дверей

Ще одним питанням на стадії будівництва чи ремонту є визначення розмірів отвору під двері. Плануючи в майбутньому замовляти дані вироби у певного виробника, перейматись даними параметрами не варто.

При чітко розприділеному бюджеті, радимо подумати про стандартні розміри дверних отворів для установки вхідних та міжкімнатних дверей. Так, Ви зможете з точністю запланувати витрати, адже в будівельних магазинах пропонується великий вибір конструкцій різних параметрів, але в нашому магазині ціна за нестандартні двері не відрізняється! - Акція на нестандартні двері від виробника Папа Карло Сьогодні ми розповімо про типові розміри дверей та необхідні для них отвори.

На даний час виробники пропонують покупцям чимало варіацій дверних полотен на тему фактури, розмірів та стилю. Проте, перш ніж братись за купівлю, перевірте чи дверний отвір відповідає потрібним розмірам. Хоча з Містом Дверей та Підлоги нестандартний розмір дверей - це НЕ проблема!

Параметри дверних прорізів

Як правило, найоптимальнішим вибором, що користується популярністю, є наступні розміри дверей:

  • Ширина - 0,6 м, 0,7 м або 0,8 м
  • Стандартна висота - 2 м

Зараз в продажі є також двері шириною 0,55 м та висотою в 1,9 м, а сама товщина дверної коробки варіюється від 15 до 45 см. Нехтуючи цими даними, Ви можете спричинити ситуацію, коли дверна коробка просто не поміститься в наявний проріз, що призведе до додаткових затрат (розширення отвору чи заміни дверей). У випадку розширення, варто зважати на розміщення комунікацій чи гіпсокартонних перемичок на металевому каркасі.

Можлива і зворотна ситуація, коли отвір є занадто великим: його зменшення також тягне за собою видатки при зверненні до профільних майстрів.

Якщо Вас цікавить, як зменшити висоту дверного отвору, то можна використати дерев'яний брус, гіпсокартон або цеглу.

Чудове рішення для будь-яких розмірів дверей - це виробник міжкімнатних дверей Папа Карло - обери свою модель міжкімнатних дверей. Серія Milenium i Optima підійде для покупців нестандартних розмірів, адже ціна та ж сама!

Отже, правильно визначаємо необхідний розмір дверного прорізу:

  • Висота та ширина замовленого дверного полотна
  • Розмір порогу (за Вашим вибором)
  • Ширина лиштви
  • Товщина (глибина) дверної коробки

При зведенні будинку згідно індивідуального плану, ймовірно, що параметри прорізів будуть дещо відрізнятися від стандартних. Тут існують два варіанти:

  • (менш затратний по часу та грошах) привести отвори до типових параметрів та придбати двері стандартних розмірів, які Вам приглянулись в магазині;
  • Замовити майстра для замірів у Місто Дверей, і замовити двері будь-яких розмірів. Тут Ви зможете вибрати абсолютно будь-яку модель, колір, фурнітуру та аксесуари;
  • (альтернативний) придбати чи замовити добори (спеціальні планки, що додатково кріпляться до коробки з метою збільшення її товщини). Так можна встановити стандартні міжкімнатні двері в нестандартні отвори.

Двері виготовляються згідно численних стандартів та правил, таких як ГОСТ та БНіП. Вони регламентують розміри міжкімнатних та вхідних дверей. Пересічній людині в них важко розібратися, через численні абревіатури, терміни та цифри.

Поширені габарити коробки мають товщину 35 мм. Тобто, дверне полотно вужче коробки на 70 мм (35+35), оскільки накладається на неї. Тепер вимірюємо висоту: при наявності порогу, висота вкоротиться на 70 мм, при відсутності - лише на 35 мм. Отже, дверне полотно буде меншим ніж проріз в стіні на 100 мм (як по ширині, так і по висоті).

Стандартні розміри міжкімнатних дверей

Вибираючи двері потрібно розуміти, які розміри має мати дверна коробка та як ці параметри впливають на габарити дверного отвору.

Кожне приміщення має свої стандарти, сформовані та викликані функціональними особливостями:

  • Дверні прорізи в кухні роблять 0,7х2 м
  • В кімнатах - 0,8х2 м
  • В санвузлах - 0,6 (іноді 0,55)х1,9 м
  • Другі вхідні двері 0,8х2 м або 0,9х2 м
  • Основні вхідні 1,2х2 м - якщо одностулкові, та 0,6/0,8 + 0,4 м - якщо двополотні

Нижче наведено таблицю стандартних розмірів міжкімнатних дверей та необхідних для них прорізів:

Розмір дверного отвору має бути на 0,8 - 1 м ширшим та на 0,6 - 0,9 м вищим, ніж полотно.

Якщо, наприклад,  габарити дверей 0,6 х 2 м, то отвір має бути приблизно 2,06 х 0,68 - 2,09 х 0,7 м.

Знімаємо заміри: покрокова інструкція

Кілька порад, як взнати розміри дверних полотен:

  • Дверний отвір без дверей вимірюється по “голим” стінам. Тому потрібно демонтувати полотно з коробкою перед замірами;
  • Виміряйте відстань між стінами зверху, знизу та посередині; запишіть найменше число;
  • Вимірюємо відстань від точки на підлозі (обирайте найнижчу) до верху прорізу;
  • Глибина отвору дорівнює ширині стіни, тому варто переміряти всі три (ліву, верхню та праву);

Коли не вдалось зняти коробку:

  • Виміряйте відстань від центру однієї лиштви (наличника) до центру другої - це дасть приблизні результати, від яких можна відштовхуватись;
  • Знаходимо відстань від підлоги до центру верхньої лиштви;
  • Виміряйте товщину коробки + стіна, якщо виступає

Як бачимо, нічого складного тут немає.

А ще простіше - нехай це зроблять наші професіонали, дзвоніть - 095-268-07-37, 096-702-04-69, майстри не лише виміряють, а й підберуть модель і колір дверей під Ваш інтерєр і покриття підлоги! Все на вищому рівні

Як вибрати ширину дверного просвіту

Обираючи ширину дверного просвіту, варто взяти до уваги, що Вам доведеться заносити всередину певні габаритні речі: дивани, столи, комоди, ліжка, тощо. Тому, не завжди дані речі “пройдуть” в отвір шириною 0,6 м. Оптимальною шириною все-таки вважається 0,8 м.

Відмінності зарубіжних і вітчизняних дверей

Ще донедавна, словосполучення “якісні двері” у нас асоціювалося виключно із товарами закордонних виробників. В умовах жорсткої конкуренції, українські виробники почали імплементувати у власне виробництво нові технології та обладнання. І вже зараз на ринку представлені досить якісні вітчизняні дерев'яні та металопластикові вироби, вартість яких є варіюється від економ до еліт-класу.

Відмінності є очевидними:

  1. Ціна на закордонні товари завжди буде вищою у зв'язку із затратами на виробництво, транспортування, розмитнення та зберігання продукції.
  2. Ще однією перевагою вітчизняних дверей є адаптованість під наші дверні отвори. Стандартні розміри дверей, що виробляються в Україні по ГОСТу, сформовані багаторічною практикою.
  3. Іншою відмінною ознакою вхідних дверей є те, що у нас їх виготовляють з товстіших сталевих листів, ніж закордонні аналоги.

На завершення наведемо розшифрування основних фабричних маркуваннь дверей на упковці в магазинах. До прикладу, ДО21-10П, ДГ24-15ЛП, де цифри - розміри дверного прорізу в дециметрах. Літера “Д” означає “двері”, “Л” - ліві (якщо така буква відсутня, то перед Вами “праві” двері), “П” - з порогом, “О” - наявність скла в дверях.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно