Просіла міжкімнатна дверь - що робити, як відрегулювати

Причина провисання міжкімнатних дверей криється в особливостях її несправності, яку доведеться виявити, перш ніж приступати до ремонту. В результаті тривалої експлуатації нерідко виникає крен полотна в сторону дверної ручки.

Погано прилегла і бовтається двері може здаватися явищем з категорії естетичних. Двері мимовільно закриваються або відкривається, дряпає підлогу, погіршується її шумоізоляція. Якщо у вас просіла міжкімнатні двері, і що робити - ви не знаєте, не варто впадати у відчай. Кілька практичних порад допоможуть вирішити вам цю проблему.

Зрозуміло, краще доручити подібне питання фахівцям відповідного профілю. Вони оперативно розберуться в особливостях провисання, і в тому, як раціональніше впоратися з недоліками. У відносно простих же ситуаціях спершу слід розглянути можливі варіанти ремонту.

Причини просідання двері

Після деякого часу власники квартир починають помічати, що двері провисла, і раз у раз повторюються докучливі скрипи. Не варто відразу звинувачувати монтажників або підозрювати, що двері виготовлені з неякісних матеріалів. Існує ймовірність того, що причиною є зовнішні фактори, а також некоректна експлуатація або неграмотний догляд за дверима.

Іноді причиною стає спотворення конструкції короба, вихід з ладу дверних петель, а також вага двері, непропорційно великий по відношенню до кріплення. Що стосується останнього випадку, то він поширений серед особливо важких дверей з масиву. Але іноді вага збільшується за рахунок великих декорацій. Незалежно від безлічі причин, необхідно виділити основний фактор і спосіб усунення проблеми.

Дверні петлі

Одним з кроків є перевірка роботи дверних петель. Виконати її можна без залучення спеціальних інструментів. Варто уважно придивитися до петель: якщо вони відстають від дверного короба, розхитуються, то цього не можна залишати на самоплив.

На цей випадок існує кілька нескладних варіантів ремонту:

  1. Підтягнути шурупи, озброївшись викруткою: вони повинні міцно увійти в короб. Якщо такий захід не вплинула на стан двері, тоді слід переходити до більш складних методів.
  2. Перевірити гнізда шурупів. З цією метою доведеться знімати петлі. Як зрозуміти, що гнізда надмірно об'ємні для шурупів? Потрібно придивитися до шурупів, як саме вони закріплені в отворах: якщо виглядають "плаваючими", вихід в тому, щоб вставити в них дерев'яні кілочки, сірники або інші підручні засоби схожого матеріалу, попередньо змастивши деталі маслом. Потім довші шурупи щільно закрутити в наявні отвори.
  3. Якщо і після такої роботи просіла двері нагадає про себе, тоді слід приступити до третього варіанту рішення: перевстановлення петель.

Ще один спосіб вирішення проблеми полягає в тому, щоб замінити зношені петлі на нові. Після цієї операції двері можна з задоволенням використовувати, як нову.

Похилений короб

Деформація короба - одна з найпоширеніших причин просевшей двері. Іноді досить перенести кріплення верхньої петлі трохи вище, а нижнього - трохи нижче. Такими діями вийде зменшити і нормалізувати кут прогину конструкції.

Однак, на думку багатьох, в такому випадку тільки перевстановлення короба здатна допомогти. Процедура передбачає відповідну оплату, а виконання послуги повинно здійснюватися виключно фахівцями. У нормі між полотном і коробом присутній функціональний зазор. Перекіс виявляється із застосуванням будівельного схилу і в результаті вимірювання сторін коробки. Істотне спотворення геометрії коробки вимагає абсолютної перевстановлення всієї конструкції.

Існує ряд випадків, коли вирішення проблеми можливе без перевстановлення короба. В першу чергу варто спробувати зробити підтяжку або заміну петель. Потім необхідно відрегулювати положення полотна двері. Якщо такий підхід не допоможе, тоді дверний короб доведеться зняти, замінивши його новим.

Якість двері

У ряді випадків для того, щоб розібратися, що робити з провисання, необхідно звернути увагу на інтервал часу, в який воно проявилося. Якщо негативні фактори дають про себе знати безпосередньо після установки нового полотна, то причиною може бути маса самого виробу.

Рішення полягає в тому, щоб встановити кілька додаткових петель. З їх допомогою навантаження перерозподілиться більш рівномірно.

Сезонний вплив

Іноді на стані двері позначаються сезонні особливості. Якщо вологість атмосфери підвищена, а поверхню виробу не була належним чином опрацьована вологовідштовхувальними засобами, то в процесі руху двері може спостерігатися човгання полотна по підлозі або його нещільне прилягання до короба. Цю проблему можливо вирішити способом просушування полотна і деталей дверного короба. Надалі потрібно подбати про оптимальні умови мікроклімату в приміщенні, що стосується температури і вологості.

При установці дверей в зимовий сезон спершу слід почекати певний час, щоб полотно адаптувалося до умов приміщення.

Варіанти, перераховані вище, підходять для виробів з дерева. Якщо ж несправність стосується металевих дверей, то для усунення неприємності необхідно виконати підтяжку петель. Таким чином можливо відрегулювати рівень і щільність прилягання двері.

Просіла міжкімнатні двері - не причина для її негайної заміни. Для початку слід застосувати всі описані вище способи ремонту. Якщо налагодити роботу двері не вдається самостійно, слід замовити послугу у фахівців.

Приступати до кардинальних заходів рекомендується тільки отримавши консультацію і допомогу професіонала. В іншому випадку завжди можна замовити нові двері в нашій компанії: з моделями, які ми пропонуємо, не доведеться стикатися з подібними проблемами.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно