Паркетна дошка або ламінат - що краще

Обираючи підлогове покриття додому, часто розглядають два варіанти: паркет або ламінат. У цій статті наводиться вичерпна інформація щодо даної теми: розгянуто характеристику кожного типу згідно основних критеріїв.

Ви дізнаєтесь чим відрізняється паркет від ламінату та що краще обрати для оселі.

Паркетна дошка або ламінат

Ламінат, як багатошаровий виріб, складається з деревоволокнистої плити чи крафт-паперу, які поєднуються полімерами. Верхній декоративний шар покривається розчином на основі меламінових смол. За рахунок цього виріб відрізняється особливою міцністю.

Паркетна дошка також складається з шарів, проте іншого складу та конструкції. Всередині цього виробу - склеєні між собою перпендикулярно дощечки, які й надають міцності паркету. Зверху наноситься спеціальний лак: для захисту від зовнішніх впливів. Далі йдуть цінні породи дерева: дуб, бук або ясен, наприклад. Товщина цього шару невелика - 2,2 - 6 мм. Для центрального та нижнього шару, що служить для стійкості конструкції, використовується фанера з ялини або сосни, від 1 до 2 мм товщиною. Її волокна розташовуються так само, як і волокна цінних порід дерева в зовнішньому шарі.

Паркетна дошка або ламінат мають як плюси, так і мінуси, з якими ознайомимось далі, а що з них вибрати - вирішувати Вам.

Обидва типи різняться згідно навантажень, які вони здатні прийняти на себе. Ламінат може витримати малі, середні і високі навантаження, про що говорить відповідне маркування. А взагалі, вибір залежить в першу чергу від прохідності приміщення. У кухні, наприклад, навантаження на підлогу буде високим, а в дитячій - середнім. Мінімальне зношення має місце в спальній кімнаті.

“+” ламінованого покриття:

  • не притягує пил
  • легко витримує удари і повільно стирається, особливо покриття класів 31, 32 і 33, яке призначене для виробничих і офісних приміщень; для квартири можна використовувати класи 21, 22 і 23
  • стійке до механічних пошкоджень
  • не боїться сонячних променів та не вицвітає з часом
  • термостійкий і не контактує з хімічними засобами для прибирання
  • підходить для облаштування теплої підлоги
  • широкий модельний ряд: візерунки, фактури і кольори
  • гарантійний термін від 5 років

“-” ламінованого покриття:

  • не рекомендується для приміщень з високою вологістю
  • низька шумоізоляція (потрібно давати підкладку)
  • вміщує допустиму норму формальдегідових смол
  • не підлягає ремонту

Ми дізнались властивості ламінату. Розглянемо аналогічні характеристики паркетної дошки, що допоможе нам вибрати паркет або ламінат:

Отже, “+” даного виробу:

  • відмінні шумопоглинаючі якості, так як продукція із натуральної деревини
  • не притягує пилу
  • лак, який наноситься в виробничих умовах, міцний та нешкідливий
  • відсутність формальду
  • багаторазове використання завдяки можливостям шліфовки та реставрації
  • гарантія на цей матеріал 10 років

“-” паркетної дошки:

  • у ванній кімнаті або іншому приміщенні з високою вологістю її стелити не можна, бо не витримує вологи
  • паркетний лак стирається швидше, ніж верхнє захисне покриття ламінату
  • вимагає ретельнішого дотримання мікроклімату в приміщенні, ніж ламіноване покриття

Ламінат або паркетна дошка: порівняльна характеристика від Міста Дверей

Щоб з'ясувати нарешті, що краще ламінат або паркетна дошка варто детальніше зосередитись на їх відмінностях:

  • Здатність витримувати навантаження і удари

Тут на перше місце виходить ламіноване покриття, але за умови, що воно вищого класу експлуатації. Його ні каблучком не подряпати, ні гострою ніжкою стільця не пошкодити. Та й вагу він здатний витримати більше, ніж паркет. Навіть важкі меблі при дотриманні обережності по ньому можна переміщати. Подряпин практично не залишиться. А ось, якщо ви надумаєте сунути шафу по паркету, то подряпаєте підлогу дуже швидко.

  • Здатність витримати коливання температури і вологості

Паркет не любить надто сухого повітря (розсихається), а ламінат - надто вологих кімнат (розбухає). Тому взимку, в опалювальний сезон, коли в кімнатах буває дуже сухо, між щільно прилеглими паркетними дошками можуть виникати невеликі щілини. Ламінат так реагувати не буде - це йому плюс.

Проте в умовах довготривалого перебування води на поверхні, є загроза розбухання ламінованих панелей та їх подальшої заміни. Обирайте, виходячи із ймовірності форс-мажорних ситуацій саме у Вашому випадку.

Говорячи про ламінат або паркет - що дорожче, то майте на увазі, що перший створювався як імітація другого, але позбавлений його недоліків. Тому спочатку даний вид покриття коштував навіть дорожче. Але з появою нових технологій та виходу виробництва на масовий рівень ламінат подешевшав.

  • стильові особливості

За цим параметром виграє благородний і стильний паркет, якщо кімната у вас оформлена в класичному стилі. Паркетна дошка чудово виглядатиме поряд з каміном, позолотою, ліпниною, гармоніюючи з картинами на стінах і меблями під старовину.

Сучасний стиль (модерн, хай-тек, еко-стиль) потребує “легкості” ламінованого покриття: багатство малюнків, кольору, фактур і візерунків завжди підкреслить обраний дизайн інтер'єру.

  • ламінат і паркетна дошка порівняння в догляді

Можна сміливо мити обидві поверхні вологою ганчіркою хоч кожного дня. Для кращого результату - в кінці протріть сухою, що надасть поверхні блиску. Застосовувати порошок і миючі засоби не рекомендується взагалі, лише спеціальні неабразивні речовини. Зазначимо, що на паркеті легше залишаються подряпини.

Ламінат або паркетна дошка: на завершення

Насправді, вибір “що краще ламінат або паркет” - не є складним і пояснимо чому:

  1. За європейськими стандартами ламіноване покриття має той же клас екологічності, що і паркет - Е1.
  2. Шумоізоляція обох залежить від рівної підлоги та якості підкладки.
  3. Багаторазове використання паркету сильно перебільшено. Вся справа в тому, що дуже важко знайти майстра який погодиться відновлювати паркет, що не приклеєний до основи. Шліфування може стерти колір і виявити нижній шар, після чого паркет буде виглядати дешево.

На нашу думку, завдяки сучасному виробництву, обираючи між паркетом та ламінатом, майбутнє саме за останнім. Адже прогрес йде в бік полегшення монтажу та спрощення в експлуатації усіх побутових матеріалів.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно