Чи можна укладати паркет у вологих приміщеннях

Чи можна укладати паркет у ванній кімнаті

Укладати паркетну дошку в приміщеннях, де заздалегідь мається на увазі наявність високого рівня вологості потрібно, головне враховувати технологію і правильно підібрати настії. Важливо розуміти, що підлогове покриття відмінність за своїми властивостями і характеристиками, тому враховується не тільки сорт деревини, який використовується для робіт. Важливо складовою є паркетна хімія. В її арсенал входить грунтовка, клей, герметик, масла. Кожен з компонентів використовується відповідно до певної технологією, тому важливі ще й знання, а також вмілі руки. Бажано, щоб майстер вже мав досвід в настилі паркетної дошки в свідомо вологому приміщенні.

Важливо розуміти, що з себе представляють роботи з укладання паркетної дошки. Вони вимагають не тільки наявність відповідного досвіду, але спеціалізованого обладнання, а також певних знань в технології. Якщо потрібне виконання монтажу підлогового покриття з дерева у вологому приміщенні, то попередньо набутий досвід по роботі з матеріалом в стандартних умовах буде недостатнім, так як технологія видозмінюється.

Як свідомо вологих приміщень виступають такі різновиди - це лазні, сауни, ванні кімнати. Тут найчастіше потрібно різновид палубної укладання з певного типу порід деревини, яка застосовується в терасному напрямку. В їх число входять такі різновиди, як тик (найпоширеніша), кумару, іпе або іроко.

Роботи з тика дошкою в приміщеннях з підвищеним рівнем вологості

Палуба з тика, яка укладається в такому приміщенні, нагадує за своїм зовнішнім виглядом і принципом дій для виконання робіт корабельний першоджерело. Настил даного типу має унікальні природні характеристиками. Якщо виконати укладання на професійному рівні, чітко дотримуючись інструкції та рекомендації фахівців, а також правильно доглядати за покриттям в процесі експлуатації, тоді підлогове покриття може прослужити не один десяток років.

У сучасному світі ремонтів даний матеріал актуальний для всіх напрямків. Він застосовується для внутрішньої обробки в приміщеннях з різним рівнем вологості, а також використовується для оформлення ландшафтного дизайну. Так, наприклад, настил можна побачити палубу з тика у ванній кімнаті, який став відмінною заміною керамічних виробів. Матеріал також застосовується для обробки терас, відмосток, переливних грат, містків і пірсів. Він дуже популярний в будівельних і ремонтних роботах.

Компанії по будівництву і власники різних об'єктів вибирають саме тикову дошку завдяки наявності ряду переваг. Вона відрізняється вологостійкістю, так як в складі матеріалу є спеціальні масла, які запобігають вбирання води виробом. Тому покриття здатне зберігати первозданний вигляд, без деформації навіть у вуличних умовах. Дошка відмінно підходить для різного типу об'єктів, вона стає доповненням для невеликої кімнати і прикрасою у вишуканому будинку. Ідеальним рішенням стане постелити саме це покриття для підлоги в багатолюдному місці, воно стійке до зовнішніх впливів.

Виробниками пропонуються шикарні відтінки з переливами і блиском. М'який коричневий колір стане ідеальним доповненням в будь-якому інтер'єрі. Тик дошка - це естетично приємний матеріал, який в процесі використання не втрачає своєї привабливості. Згодом матеріал темніє і набуває деяку сірість, що надає унікальності покриттю, без втрати його привабливості. Що входять до складу природні масла є відмінним репелентом від шкідників. Тому тик стійкий до ураження мікроорганізмами.

Відмінною особливістю є питома вага матеріалу, він плавучий і тому застосовується в кораблебудуванні. Для берегового будівництва найчастіше застосовуються більш масивні різновиди матеріалу. Вони також стійкі до проникнення вологи і захищені від поширення шкідників, але володіють великою вагою, тому не плавучі. Тому матеріал використовується найчастіше для зведення пірсів, причалів, місток, терас і для інших типів приміщень з підвищеним рівнем вологості.

Важливим фактором для вологого середовища є використання термічної обробки сировини. Вона дозволяє позбавити деревину від гігроскопічності завдяки перегорання цукрів, які знаходяться в структурі матеріалу. Даний процес дозволяє знизити рівень вологості деревини до 2 відсотків, тому воно стає менш схильним до до розбухання, що не всихає в процесі експлуатації і при температурних перепадах.

Якщо ж замовнику потрібно саме тик дошка, то він вибирає гарантований матеріал, унікальний і стійкий. Він не має аналогів в природі. Такого роду деревини дуже просто піддається обробці і склейці, відрізняється відмінними характеристиками міцності, стійкістю до кліматичних перепадів і зовнішніх впливів, а також біологічної довговічністю.

Етапи укладання паркету в зонах з підвищеним рівнем вологості

Даний процес вимагає використання спеціальної технології, всього є три різновиди монтажу підлогового покриття:

Класичний варіант укладання - є найправильнішим варіантом. Використовується при зведенні палуб корабля. Для повноцінного монтажу здійснюється надійна фіксація покриття до попередньо підготовленій підставі. Тиків ламель викладається з розшивкою швів, яка фіксована. Після цього здійснюється грунтування швів з використанням спеціального корабельного герметичного складу каучукового типу. Після того, як герметик висох повністю, покриття ретельно шліфують і покривають спеціальним маслом.

Другий варіант є спрощеним. Для виконання завдання підбирається паркет з тика. Здійснюється фрезерування з боку паза, який використовується для накладки герметика, його розмір становить 4 на 4 мм. Після укладання дошки, шви все ретельно заповнюються герметичним складом. Дана схема є неправильною, оскільки торці паркетних планок НЕ загерметизовані, що буде провокувати проникнення вологи. Укладені впритул деталі при попаданні води деформуються.

Третій спосіб зовсім не повинен застосовуватися. Використовується для заводських умов, де виконуються роботи швидко і неякісно. В даному випадку застосовується паркетна планка з пазом, наявністю всередині наклеєного фрезерованного отвори, все це справа вже залито олією заводського виробництва. Виходить тільки візуальна герметизація, а на практиці матеріал не потребен.

Ну і зовсім цікавий терасний спосіб викликає подив у майстрів. Між планками матеріалу спеціально залишається відстань, яке застосовується для відтоку вологи. Такий метод не актуальний в багатоквартирних будинках.

Укладання тикової підлоги фахівцями

Фірма себе не позиціонує, як головний фахівець в даній області. Можна, звичайно, використовувати різні варіанти монтажу. Компанія надає інформацію про те, як вона виконує укладання паркету на професійному рівні, який влаштовує замовників і не вимагає подальшої переробки.

Процес включає в себе кілька етапів роботи.

Для початку потрібно підготовка підстави: очищається і обезпилюється поверхню. Далі наноситься спеціальна грунтовка по периметру підстави хрест навхрест і на стіни на висоті не більше п'яти сантиметрів від підлоги. Так приміщення герметизується.

Після того як грунт повністю затвердів, починається процес монтажу тикових ламелей, товщина якої становить близько дев'яти міліметрів. Для фіксації матеріалу застосовується силан-модифікований клейовий склад. Також попередньо залишаються спеціальні зазори біля стін, їх розмір становить не більше одне сантиметри. Щоб зафіксувати кроки зазорів використовуються хрестики, застосовні при укладанні кахельної покриття.

Зазори між планками грунтуються, шви герметизуються, тут можна використовувати і герметик і силанового клей.

Після повного висихання покриття для підлоги ретельно шліфується, а для захисту покриття наноситься спеціалізоване масло обов'язково в два шари.

Вартість роботи уточнюється у майстри з укладання паркету у вологих приміщеннях. Для цього можна звернутися до менеджера через ресурс компанії і зробити заявку.

Інтернет-гіпермаркет - «Місто Дверей та Підлоги» пропонує своїм клієнтам ознайомитися з каталогом і цінами на двері зі складу, міжкімнатні двері, вхідні двері, фурнітуру для дверей, а також на покриття для підлоги - паркетна дошка і ламінат.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно