Встановлення лиштви на двері

Завершальну роль в процесі встановлення дверного полотна відіграють спеціальні накладні планки. Що таке лиштва, яка вона буває, та як правильно встановити лиштви на двері - розглянуто нижче.

Отже, лиштви - це декоративні елементи дверної конструкції, що несуть естетичну функцію. Завданням накладних планок є обрамлення, що закриватиме будівельні дефекти та щілини між стіною та дверною коробкою.

Бувають наступні види лиштви:

  • з поліуретану (ПВХ)
  • лиштви з металу
  • дерев'яні декоративні лиштви на двері (бувають різьблені або прості)

Їх встановлення не є технологічно складним процесом, проте, будучи завершальним декоративним штрихом, потребує від майстра сумлінності, акуратності та навичок розпилу і кріплення.

Як правильно встановити лиштви: технологія монтажу

Встановлення лиштв на двері своїми руками розпочинається з підготовки інструментів, а саме:

  • молотка
  • викрутки чи шуруповерта
  • ручної пили з дрібним зубом
  • стусла
  • васерваги
  • лінійки

Також знадобляться цвяхи для лиштв.

Порядок робіт при кріпленні лиштв міжкімнатних дверей наступний:

  1. Максимально точно та поокремо вимірюємо довжину вертикальних планок. Справа в тому, що відстань від підлоги до виміряної точки над дверима може різнитися в кілька мм по обох сторонах.
  2. Готові планки ”наживляємо” двома цвяхами: один кріпимо знизу, інший - через 0,8 -1 м. Верх залишаємо незафіксованим.
  3. Під вертикальні підкладаємо майбутню горизонтальну планку та відмічаємо лінію спилу під кутом 45° чи 90°.
  4. Робимо розпил пилою, допомагаючи собі стуслом.
  5. Скріплюємо всі три планки разом за допомогою оцинкованих “рідких” чи мідних цвяхів без шляпок з інтервалом від 15 - до 50 см (на Ваш вибір). Тут все залежить з якою силою та частотою відбуватиметься закривання.

Вищезазначена схема підходить для виробів із дерева. А як кріпити лиштви з мдф? Чим кріпиться лиштва на двері? Як клеїти пластикові лиштви на двері?

Досвідчені майстри радять обирати ламіновані або шпоновані вироби через хороші вологостійкі властивості. Їх можна ставити на клей, але згодом виникнуть проблеми в разі необхідності демонтажу. Можна спробувати рідкі цвяхи, але за умови, що стіни ідеально рівні. В іншому випадку - залишаться помітні щілини.

Отже, щоб не ушкодити планки, отвори на цвяхи готують заздалегідь, діаметром - 1-1,5 мм. Якщо планки із пластику, то їх сміливо ставлять на клей. Тепер Ви знаєте, як правильно прибити лиштви на двері.

Особливості телескопічних лиштв

Чому “телескопічні”? Мабуть, від способу складання та кріплення. Один край, зігнутий під кутом 90°, утворює “г”-подібну форму та монтується в паз на торцевій частині дверної коробки. Даний вид - це звичайна усучаснена кутова лиштва на двері.

Глибина “заходу” регулюється, тим самим збільшується ширина дверної коробки. Телескопічне кріплення дозволяє варіювати ширину дверної коробки до 15 см. Зазвичай, з цією метою використовуються спеціальні добори. 

Як і звичайні, ці “кутники” виготовляються з дерева, МДФ, ДСП, тощо. Загалом, даний тип, якщо підібрати за розмірами, виглядає досить гармонійно в цілій дверній конструкції.

Дана конструкція добре прилягає, зберігаючи єдину геометрію з дверима. Установка такої лиштви на міжкімнатні двері не вимагає додаткових замірів та спеціальних інструментів.

Перевагами даних виробів є:

  • можливість вибору плоскої, заокругленої чи фігурної форми
  • простота та зручність монтування
  • можливість обходитись без доборів
  • чудово справляються з естетичною та декоративною функцією
  • при необхідності легко демонтовуються
  • не вимагають для кріплення цвяхів та клею

На заваді може стати лише їх порівняно висока ціна.

Підготовчі роботи перед встановленням лиштв

До оформлення дверного отвору наличниками/лиштвами приступають ПІСЛЯ завершення робіт по фарбуванню прилеглих стін чи поклейці на них шпалер, а також ПЕРЕД монтажем плінтусів.

Процес роботи починається зі сторони, де знаходяться петлі. Розміри лиштви для дверей знімаються, орієнтуючись на верхню горизонтальну планку. Відступ від торцевих частин коробки (в кілька міліметрів) має бути однаковими у трьох напрямках. З іншої сторони - відступи не обов'язкові.

Подаємо орієнтовну схему, як встановити лиштви (наличники) на вхідні двері. Як правило, розмір лиштв (особливо ширина) міжкімнатних дверей є відносно однаковим.

Вам більше не потрібно хвилюватись, як зробити лиштви на двері власноручно. У магазинах представлений широкий вибір даних товарів на будь-який смак. А при допомозі інструкції, що додається, та наших рекомендацій, встановлення лиштв стане легким та приємним процесом.

Встановлення лиштви на двері

Встановлення лиштв буває двох типів - під кутом 45° та 90°. Тут все залежить від ваших вподобань та стилю інтер'єру.  

Монтаж з підрізкою під кутом 45°

Цей вид підрізання найбільш поширений та підходить для лиштв різної конфігурації, адже профіль планок буває різним - від рівного та плоского до вишуканої різьби по натуральному дереву.

Складнощі починаються, коли діло доходить до підрізки суміжних кутів. Якщо у Вас є панельна (торцювальна) пила, то проблему вирішено, адже вона підрізає чітко та рівно. Особливо, коли йдеться про ламіновані чи шпоновані покриття.

При відсутності такої, Вас виручить ручна поворотна пила та стусло. Давнім, зате віками перевіреним способом, робимо надпил звичайною пилкою, повертаючи її під потрібним кутом. Стусло - предмет швидше одноразовий. Завдяки численним пазам під визначеними кутами дуже допомагає в столярній справі.

За відсутності стусла, братись за власноручне підрізання планок (відмірявши та відмалювавши кут олівцем), без наявності попереднього досвіду - не рекомендуємо. Спил може вийти нерівномірним або з'являться численні сколи, які важко буде замаскувати.

Монтаж з підрізкою під кутом 90°

Такий кут визначається наявністю декору або капітелей з лицевої сторони планки. Напрямок стику може бути як горизонтальний, так і вертикальний. Перед монтажем, лінії спилу тонують та запилюють під кутом в 45 градусів.

Не знаючи, як правильно обрізати лиштви дверей, можна допустити безліч маленьких тріщин, які зіпсують зовнішній вигляд.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно