Ламінат або линолеум: що краще ?

Ремонт - справа хороша. Але коли виникає проблема вибору оздоблювальних матеріалів, виникає розгубленість. Із стінами і стелею питання зазвичай вирішується простіше. А ось що вибрати на підлогу - ламінат або лінолеум, паркет, плитку чи дошку - вирішити буває складніше за все.

Обираючи покриття в недорогому сегменті, багато хто зупиняється на штучному покритті. В даній статті ми допоможемо у здійсненні правильного вибору та розповімо за якими характеристиками слід обирати лінолеум або ламінат, щоб вони прослужили достатньо довго.

Ламінат або лінолеум: що краще

Лінолеум - це полівінілхлоридне (скорочено ПВХ) покриття для підлоги, яке складається з декількох шарів:

  • нижній - це, як правило, спінений ПВХ або повсть
  • середній - з малюнком
  • верхній - захисний прозорий шар з поліуретану, саме від товщини цього шару залежить призначення товару: комерційне чи побутове

Ламінатна дошка утворюється з:

  • паперу
  • плити MДФ або більш сучасної ХДФ, які оброблені водовідштовхуючим розчином
  • верхнього декоративного шару

Закріплюється весь цей «сендвіч» полімерною плівкою, яка захищає ламіновані панелі від зовнішнього впливу. Хоча цей товар - всього лише імітація дерева, та він набув широкої популярності саме завдяки естетичному вигляду, оптимальним характеристикам та доступній ціні.

Що тепліше ламінат або лінолеум?

ПВХ покриттю характерна низька теплопровідність, тобто тепло не “тікатиме” в бетон. Аналогічні властивості ламінованої підлоги не надто відрізняються. Зрештою, тут більшу роль відіграватиме не те, який з них тепліший, а те, що знаходиться під ними.

Що дорожче/дешевше ламінат або лінолеум?

Враховуючи різноманітність виробів та особливості виробництва, ламінатна продукція є більш дорогою.

Що екологічніше - лінолеум або ламінат?

Вважається, що ламінат екологічніший завдяки більшій стійкості до високих температур, при яких схильні виділятися в повітря токсичні речовини.

Розглянемо інші переваги та недоліки ПВХ покриття:

  • дизайн

велике розмаїття кольорів, принтів, узорів, текстури, тощо, наявне в обох матеріалах. Проте, такі варіанти, як цятка, смужка, квіткові візерунки - можливі лише у виконанні на лінолеумі, в той час як з імітацією дерев'яної дошки успішно справляються ламіновані панелі. Тому, тут справа Вашого смаку та вибору.

  • укладання

можливість укладання лінолеуму без швів та стиків (виріб продається розмірами від 2-х до 4-х метрів)

  • водостійкість

абсолютна перемога лінолеуму, який зовсім не боїться води, тому можна стелити як в сухому, так і у вологому приміщенні

  • не ковзає, тому пересування по ньому безпечне

Використання даного матеріалу робить підлогу абсолютно безшумною. Покриття дуже просте в укладанні, тому не обов'язково користуватися послугами фахівців. При укладанні лінолеуму на повсті буде забезпечена додаткова шумоізоляція.

З мінусів:

  • чутливий до різкого перепаду температур: під впливом холоду стає крихким, а якщо буде сильно жарко - може деформуватися
  • боїться гарячого: розпечена сковорода, сірник або сигарета легко залишать на лінолеумі слід
  • м'який матеріал: залишаються вм'ятини від меблів
  • піддається впливу барвників: речовини, що здатні проникнути в його структуру, залишають слід, що не видаляється

Переваги та недоліки ламінату

  • більш зносостійкий в порівнянні з ПВХ покриттям
  • не боїться важких меблів та ударів
  • стійкий до високих температур і механічного впливу
  • не боїться сонячних променів
  • не вицвітає і не втрачає форму
  • колір та візерунок буде залишатися таким же яскравим протягом усього періоду експлуатації

Укласти ламіновані панелі можна самостійно, до матеріалу додається інструкція з докладним описом процесу. Головне, щоб підлога була ідеально рівна.

Мінуси:

  • низька вологостійкість: може витримати короткочасний вплив вологи, але калюжі надовго залишати не варто. Існує реальна загроза  здуття
  • менше поглинання шуму, ніж у попередника: стукіт підборів, предмет, що впав - супроводжуються гучним дзвінким шумом
  • стирання в місцях найбільшого використання

Доглядати за ламінованою підлогою дуже просто. Досить протирати її ледь вологою ганчіркою. Не потрібно з зусиллям відтирати брудні плями, так як бруд не в’їдається.

Порівняльна характеристика лінолеуму і ламінату від Міста Дверей

Обидва матеріали - штучні. Якщо ПВХ покриття використовується зазвичай в житлових приміщеннях через невисоку зносостійкість товщиною 1,5 - 3 мм, то і вимагає досить дбайливого ставлення. Зрештою, це компенсується невисокою ціною.

Комерційне ПВХ покриття (його товщина починається від 7 мм) призначений для влаштування підлоги в приміщеннях громадського призначення. Матеріал дуже зносостійкий і не вимагає особливого догляду, але ціна досить висока. Варто відзначити, що комерційний лінолеум випускається шириною 2 і 3 метри.

Напівкомерційне (3,5-6 мм) - довговічніше, ніж побутове, і за досить прийнятною ціною. Його укладають як в житлових, так і в комерційних приміщеннях. Але що стосується останніх, напівкомерційний лінолеум рекомендований до укладання, наприклад, в кабінеті лікаря. А ось в лікарняний коридор (особливо на першому поверсі) краще таке покриття не класти. Він не витримає нескінченного потоку пацієнтів і лікарів.

Ламінат, так само як і попередник, поділяється на класи. Якщо на упаковці є напис «21 клас» або 22, 23 - це означає, що матеріал можна укладати тільки в побутових приміщеннях. А 31-33 класи - витримує серйозніші навантаження. Його можна стелити в приміщеннях комерційного призначення.

Що потрібно врахувати при виборі лінолеуму та ламінату?

Справа в тому, що в процесі експлуатації ПВХ-покриття дає усадку по всім параметрам: довжині, ширині та товщині. Тому вибір краще робити на користь того, який можна буде стелити без швів. Варто звернути увагу також на його основу. Повстяний шар наділений теплоізоляційними властивостями, а от на кухню і в дитячу кімнату краще вибирати з антибактеріальним захистом.

Значок з блискавкою на упаковці означає, що виріб має антистатичні властивості. Якщо плануєте монтувати підлогу з підігрівом, то потрібно шукати маркування «тепла підлога» (приплюснута буква S з трьома стрілками). Якщо бачите значок у вигляді коліщатка, то по такому покриттю можна пересувати меблі на колесиках.

Обираючи ламінат для спальні, можна заощадити і вибрати найнижчий клас міцності - 21. Якщо для кухні, то обов'язково врахуйте вологостійкість; для коридору краще обрати більш зносостійкий - не нижче 31 класу.

Також при виборі слід звернути увагу на замкове з'єднання - так панелі дуже легко зібрати та розібрати навіть для новачка. Від обраної товщини залежить звукоізоляція і збереження тепла. Ширина буває різною, але впливає лише на зовнішній вигляд виробів.

Що краще ламінат або лінолеум - вирішувати Вам. Ми зі свого боку постарались надати вичерпну інформацію, щоб Вам було зробити вибір набагато легше.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно