Як вибрати вхідні двері

Дана стаття допоможе Вам обрати оптимальний варіант найкращих вхідних дверей для Вашого помешкання. Ми розберемо їх види, виділимо переваги та недоліки матеріалу виготовлення, а також розповімо, як правильно вибрати вхідні двері в квартиру чи будинок.

Ця тема не нова, але применшувати важливість вибору в цій відповідальній справі не радимо. Від цього залежить не тільки гарний зовнішній вигляд виробу та його довготривала експлуатація, але й безпека Ваша та Вашого майна.

Види вхідних дверей

Для початку ознайомимось з характеристиками кожного з п’яти видів:

  • метало-пластикові
  • алюмінієві
  • дерев'яні
  • металеві (з МДФ накладками)
  • сталеві (ще їх називають броньованими)

Варто розуміти, що перші два види використовують для виготовлення внутрішніх (які функціонально розділяють одне житлове приміщення, наприклад вихід на терасу) вхідних дверей, тоді як решта - для зовнішніх. Саме останні завоювали довіру своєю надійністю та естетичністю, як матеріал, який гармонійно впишеться в будь-який фасад будинку.

Отже, на алюмінієвих чи металопластикових профілях зупинятись детально не будемо. Зазначимо лише, що в більшості - це варіант для промислових чи офісних вхідних дверей, хоча як проміжний балконний варіант чи для засклення терас - цілком згодиться і в житловому приміщенні. На такі профілі виробники дають гарантію 20-40 років. Є можливість виготовляти нестандартні форми; до того ж, вони не потребують особливого догляду.

Двері дерев'яні

Це “класика” у всій своїй красі. Завдяки сучасному виробництву та технологіям Ви можете замовити двері з масиву будь-якої породи. Якщо виробник з хорошою репутацією, можете не хвилюватись, що полотно “покрутить”, “зсохнеться” і т. д. А новітні покриваючі лако-фарбуючі засоби забезпечать належну пожежостійкість.

Ось переконливі фактори при виборі дверного матеріалу:

  • екологічність
  • хороші тепло- та звукоізоляційні характеристики
  • довговічність (особливо дубових)
  • індивідуальний дизайн.

В умовах нашого клімату радимо обирати дуб чи бук, якщо вхід у будинок постійно піддається впливу атмосферних опадів. Вартість такого виробу з часом виправдає себе. Коли ж вхід більш-менш захищений вдалим розташуванням будинку чи дашком, можна зекономити на менш цінних породах.

Виготовляють двері з цільного полотна (масиву) або окремих фільонок (дошки). 

Двері металеві з МДФ накладками

Якщо дерев'яні - для Вас не варіант, то дешевшим, але аж ніяк не менш надійним, є металеві двері з МДФ накладками (можуть існувати й інші варіації - з шпонованими накладками, дерев'яними, тощо). При індивідуальному замовленні можуть доукомплектовуватись склопакетами та кованими елементами. Насправді чудово підкреслюють фасад будинку та індивідуальність його власника. Переваги є наступні:

  • розмаїття кольорів та візерунків
  • нестандартні форми та розміри не є проблемою
  • надійність (захист від зловмисників)
  • адекватна ціна.

За такими критеріями - це один з найпопулярніших варіантів. Якщо хочете, щоб такі надійні вхідні двері служили Вам якнайдовше - слідкуйте, щоб не пошкоджувалась плівка-покриття МДФ та щоб надовго не застоювалась вода в безпосередній близькості до входу (метал може піддаватись корозії). Також візьміть до уваги значну вагу таких дверей, які потребують додаткових завісів.

Двері сталеві

Ще один вид, який набув широкої популярності серед власників будинків та квартир - це вхідні сталеві (залізні) двері. Ще їх називають “броньованими” через підвищений рівень надійності. До того ж, їх доукомплектовується на Ваше замовлення обраними замками, кількістю петель, ущільнювачами та товщиною сталевих листів. Критерії вибору є наступними:

  • стійкість до механічних ушкоджень
  • висока пожежна безпека
  • відносно великий вибір
  • оптимальне співвідношення ціни та якості

Сталеве полотно складається з двох листів товщиною 1,5 - 4 мм. Спеціальні ребра жорсткості надають міцності всій конструкції і не дозволяють листам деформуватися від навантаження. Замовляйте двері без зварних швів, які є слабкою ланкою при спробі злому.

“Глухі” вхідні двері стали для нас хорошим звиклим варіантом. Хоча існує можливість встановлювати на них декоративне скло та фрамуги.

Двері в квартиру: критерії вибору

Взагалі, питання “як вибрати вхідні двері” зводиться до вибору необхідного Вам ступеню захисту. В квартиру, де під'їзд облаштований домофоном, немає потреби обирати найвищий рівень безпеки. У будинок - навпаки, економити на додаткових замках не радимо.

Отже, якщо Вас цікавить, які вхідні двері поставити в квартиру, ось основні критерії вибору:

  • заміри дверного отвору: через його стандартні розміри, в квартири підійдуть лише одностулкові;
  • матеріал виготовлення: дерев'яні пасуватимуть, коли весь дизайн приміщення витриманий в натуральних тонах та із залученням природних матеріалів; економніший варіант імітації дерева - металеві з МДФ накладками; сталеві (броньовані) - підійдуть як на різний гаманець, так і до будь-якого інтер’єру;
  • рівень безпеки: першість тут тримають металеві, хоча пам’ятайте про нюанси: петлі, замки, засуви…
  • індивідуальний дизайн: тут всі матеріали володіють більш-менш достатнім розмаїттям зовнішнього вигляду.

Не залежно від того, які петлі краще рекомендують для вхідних дверей, завжди існує загроза їх усунення болгаркою. Можна поставити приховані петлі, що завдадуть додаткового клопоту зловмисникам, і додадуть трохи часу для вчасного реагування. Щоб вберегтись від злому, замовляйте протизламні штирі - ригелі, які при зачиненні дверей входять у гніздо дверної коробки, фіксуючи таким чином всю конструкцію. Навіть при зрізанні петель, дверне полотно залишиться на місці. Мінімальна кількість ригелів на одні двері - чотири штуки.

Відмінності при виборі дверей в квартиру та будинок

Всі відмінності зводяться, як описано вище, до функціональності та рівня безпеки виробу. Але існує ще один показник, який впливає на вибір. Це - рівень теплоізоляції. Як зазначалося вище, на критерії вибору власників квартир та будинків впливає рівень безпеки виробу. Але існує ще одна відмінність, яка впливає на їх вибір. Це - рівень теплоізоляції.

Як правило, в будинку відводиться місце для тамбуру (маленького коридора), який є своєрідною температурною буферною зоною. На жаль, в квартирах і так кожен метр квадратний “на вагу золота”, тому роль “буфера” все частіше виконують двостулкові подвійні блоки.

Переваги такого вибору є наступними:

  • економія простору
  • додатковий захист від шуму
  • краща теплоізоляція
  • відсутність перетягів
  • можливість виготовлення внутрішніх та зовнішніх частин з різних матеріалів (як правило - дерев'яні та металеві відповідно)
  • підвищення рівня безпеки.

Ці параметри, що виключають необхідність додаткового простору та необхідної товщини стін для встановлення полотна, стають вагомим чинником при замовленні саме подвійних дверей.
На завершення додамо, що говорити скільки коштують вхідні залізні двері - нерозумно, адже вартість варіюється від кількох тисяч гривень до кількох десятків тисяч. Все залежить від об’єктивних та суб’єктивних параметрів, наведених у цій статті. Вдалого Вам вибору!

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно