Як вибрати підлогове покриття: плюси і мінуси

Нерідко під час проведення ремонтних робіт виникає питання про те, як вибрати підлогове покриття. Що краще використовувати - ламінат або керамограніт, ніж інженерна дошка відрізняється від масивної? Всі ці питання будуть детально розглянуті в тексті даної статті.

Дерев'яне покриття підлоги

Варто відзначити, що підлогове покриття з дерева є дуже популярним в даний час, навіть незважаючи на те, що вартість таких матеріалів досить висока. Швидше за все це пов'язано з тим, що людей приваблює краса і естетика природних, природних відтінків і матеріалів, які надають приміщенню елегантний зовнішній вигляд і формують приємну атмосферу.

Штучний паркет

Такий вид підлогового покриття складається з дощечок, які вироблені з невеликих цілісних дерев'яних шматків. Перевагою використання даного виду покриття є його практичність і зручність установки там, де підлога має нестандартну конфігурацію.

При виборі матеріалу варто звернути увагу на його якість (відсутність різних дефектів, відколів і сучків). Однак і паркет, на яких є незначні дефекти може бути використаний при формуванні простого, сільського стилю, який допомагає створювати в приміщенні простий, сільський стиль.

Використання паркету має масу переваг, а при правильному догляді він прослужить не один десяток років. Але варто згадати і про недоліки такого підлогового покриття: паркет коштує дорого і вкрай погано переносить вплив вологи, в зв'язку з чим за ним іноді складно доглядати.

Також варто відзначити, що установку краще не робити самому, а довірити фахівцеві. Крім цього рекомендується раз в декілька років проводити шліфовку верхнього шару деревини.

Паркетна дошка

Використання даного виду покриття для підлоги трохи дешевше, адже матеріал коштує не так дорого, як звичайний паркет. Верхній шар таких дощок роблять із цільного шматка дерева, а для середнього та нижнього шарів використовують хвойні породи дерев. Однак зовнішній вигляд від цього ніяк не страждає. Також варто відзначити повну екологічність і натуральність використовуваних матеріалів.

Паркетна дошка має високі теплоізоляційні властивості, завдяки чому навіть в холодну пору року підлогу буде теплим, адже дерево не сильно вбирає холод.

Доглядати за паркетною дошкою нескладно, а приблизний термін експлуатації становить близько двадцяти років.

Основними недоліками даного виду підлогового покриття є складна установка, адже монтувати паркетну дошку слід або на спеціальну підкладку, або на клей. Також з періодичністю в кілька років необхідно оновлювати верхній шар паркетної дошки для того, щоб вона не втрачала свій зовнішній вигляд.

Масивна дошка

Використання даного матеріалу допомагає сформувати неперевершений інтер'єр в будинку, який буде створювати тепло і затишок. Крім цього даний вид матеріалу є вкрай теплим - по ньому приємно ходити босими ногами навіть взимку.

Незаперечною перевагою є вкрай тривала експлуатація. Дане підлогове покриття може прослужити більше сорока років. Також варто наголосити на тому, що встановлювати масивну дошку значно простіше, ніж інші види дерев'яного підлогового покриття.

Однак у даного матеріалу є і свої мінуси. В першу чергу це вкрай висока вартість самої дошки, а також супутніх матеріалів, які будуть потрібні в процесі установки.

Інженерна дошка

Даний вид підлогового покриття складається з основи, які зроблена з фанери і верхнього шару, який є багатошаровим шпоном, виконуваних з будь-якого дерева.

Варто звернути увагу на те, що інженерна дошка практично не відрізняється за ціною від інших дорогих дерев'яних підлогових покриттів, проте володіє куди більш кращими якостями в процесі установки і експлуатації. Головною перевагою є надійність і довговічність, однак, даний вид підлогового покриття вкрай чутливий до вологи.

Інженерну дошку можна багато разів покривати лаком, що дозволяє змінити її колір при необхідності. Установка простіше, адже даний матеріал широкий і встановлюється поверх системи теплої підлоги.

Існують у цього матеріалу і свої недоліки. Крім високої вартість самого матеріалу, а також супутніх товарів, варто наголосити на тому, що купувати інженерну дошку слід тільки в перевірених магазинах, адже в даний час на ринку вкрай багато підробок.

Коркове підлогове покриття

Даний вид покриття підлоги виробляють з коркового дерева. Саме тому даний матеріал є натуральним і повністю екологічним. Варто відзначити високий рівень тепло- і шумоізоляції. Коркове підлогове покриття зовсім нековзне, є гіпоалергенним, а також максимально стійким до впливів різних шкідників. Стежити з таким матеріалом просто.

Крім цього варто відзначити, що підлогове покриття з пробки пружинить, що допомагає людям, у яких є проблеми зі спиною, адже завдяки м'якості пробки знижується навантаження на хребет. Вартість коркового покриття приблизно дорівнює вартості ламінату.

З недоліків варто відзначити боязнь гострих предметів. Через те, що пробка м'яка, на ній можуть з'явитися вм'ятини від ваги меблів або високих жіночих підборів. Також даний матеріал може не підійти для оформлення всього приміщення з дизайнерської точки зору.

Види підлогового покриття які імітують дерево

В даний час стало досить популярним використання підлогового покриття, яке імітує деревину. Тут варто відзначити ламіновані матеріали, які вкрай важко відрізнити від натурального дерева.

Ламінат

Незаперечною перевагою ламінату є те, що його верхній шар є захищеним від впливу вологи. Плити HDF, яким мають поверхню покриту ламінатом, є вкрай міцними, надійними і довговічними. Вони розраховані на вкрай високі навантаження, особливо якщо використовуються матеріали 33 або 34 класу. Таке підлогове покриття легко встановити, а матеріал відносно довго прослужить, близько десяти років. Також гідністю ламінату є його стійкість до вогню і різких перепадів температур. За ламінатом легко доглядати, а його зовнішній вигляд не змінюється протягом часу.

Необхідно відзначити, що монтувати ламінат слід на ідеально рівну поверхню. Це необхідно для того, щоб матеріал не перегнувся і не скрипів згодом. Також варто сказати про те, що даний вид підлогового покриття може роздутися від тривалого впливу води.

Лінолеум

Основними перевагами лінолеуму є його низька вартість і практичність у використанні. Матеріал має гарним зовнішнім виглядом і фактурою, яка зроблена під зовнішній вигляд натурального дерева. Постелити лінолеум будинку просто, для цього не потрібно навіть ідеально рівну підлогу. Лінолеум водостійкий, не боїться впливів різний шкідників і простий у догляді. Приблизний термін експлуатації становить двадцять років.

Варто відзначити, що лінолеум погано переносить різкі перепади температур і чутливий в фізичному впливу. Також не всі види даного матеріалу є екологічно чистими.

Килимові покриття

Використання килимового покриття для підлоги забезпечує красу, комфорт і теплоту в приміщенні. Однак варто розуміти правила експлуатації килимового покриття, а також певні труднощі в процесі догляду.

Ковролін

Виготовляється з штучних або натуральних матеріалів, які з'єднуються між собою на латексній основі. По такому покриттю можна комфортно ходити без взуття. Ковролін прекрасно виконує функції по тепло-і шумоізоляції приміщення. Також варто звернути увагу на те, що на ковроліні може бути будь-яка висота ворсу, а його зовнішній вигляд буває практично будь-яким. Тому підібрати ковролін для будь-якого приміщення зовсім нескладно.

Килимова плитка

Даний вид підлогового покриття вкрай схожий з простим ковроліном, однак процес його експлуатації набагато зручніше і комфортніше. У разі забруднення або дефекту можна просто замінити одну плитку і вся підлога буде як новий.

Варто відзначити, що установка досить проста. Однак є у такої плитки і свої недоліки. В першу чергу це те, що необхідно буде досить часто користуватися пилососом для того, щоб підтримувати чистоту в приміщенні. В'їдаються плями досить складно видалити, однак можна замінити одну секцію покриття. При тривалому впливі сонця таке покриття може кілька вигоріти і змінити свій колір.

Полімерне покриття для підлоги

Також такий вид покриття ще називають наливним. На перший погляд монтаж виглядає досить простим, але це не так, адже полімерна суміш робиться за особливою технологією і нерідко необхідно заливати два, а то і три шари. Є безліч дизайнерських рішень з оформлення приміщення при використанні полімерного покриття. Можна навіть домогтися 3D-ефекту. Даний вид покриття є безшовним, тому не виникає труднощів із стиками або протечками. У будь-якому особливому вигляді догляду не потребує і є вельми невибагливим.

До недоліків такого покриття можна віднести складності в установці, адже при порушенні технологічного процесу можна залити сусідів полімерної рідиною. Варто відзначити, що полімерні підлоги є недешевими як за вартістю самого матеріалу, так і за видатками на заливку.

Універсальні покриття

Даний вид матеріалів можна використовувати практично в будь-якому приміщенні. Це пов'язано з великою кількістю різних достоїнств матеріалу, а також широким спектром дизайнерських варіантів застосування.

Керамічна плитка

Даний вид підлогового покриття незамінний в тих місцях, де планується несприятливе навколишнє середовище і значні навантаження на поверхню підлоги. Також до числа інших достоїнств слід віднести надійність, довговічність, екологічність, пожежостійкість непрохідність струму, стійкість до вологи і простоту в процесі експлуатації.

Недоліками керамічної плитки виступає не тендітна структура, від простого падіння в ході установки вона може розбитися. Також плитка може вигоріти від тривалого впливу сонячних променів.

Керамограніт

Даний матеріал є беззаперечним лідером в сфері підлогового покриття. Даний матеріал має всі переваги простого кахлю, однак набагато більш міцний, довговічний і міцний. Тому керамограниту нестрашно нерівність підлоги, агресивне зовнішнє середовище і фізичний вплив. Чи не вигоряє на сонці і не боїться холоду, є вологостійким і може бути укладений поверх системи теплої підлоги.

Встановлювати цей матеріал складно, адже його непросто різати. Керамограніт важкий і з ним важко працювати, тому процес монтажу слід довірити фахівцям, які розбираються в цьому питанні. Також керамограніт дуже дорогий, проте висока вартість окупається підвищеними експлуатаційними характеристиками.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно