Як вибрати міжкімнатні двері

Для завершеності дизайну приміщення, важливі не тільки предмети інтер'єру, меблі, текстиль, але й міжкімнатні двері, які бувають різноманітними, згідно типів та матеріалів. Саме про них та їхні характеристики, а також про основні вимоги при купівлі чи замовленні, ми розкажемо детально нижче.

На що варто звернути увагу? Особливості конструкції

Вибір зовнішніх параметрів зводиться до типу (купе, розсувні, тощо), матеріалів (дерев'яні, шпоновані, тощо), аксесуарів (скло, вітражі, різьба...), класу (економ, середього, вищого та еліт-класу) і кольорової гами. Наприклад, суцільні, “глухі” полотна матимуть вищий рівень звукоізоляції, ніж аналоги зі склом чи вітражами. Що стосується класу та кольору, то це залежить виключно від Вашого гаманця та смаку.

Додатково зважте:

  • на поріг - його необхідність або відсутність. Основна функція порога - досягти максимально можливої щільності при закриванні міжкімнатних дверей. А це насамперед необхідно в коморах, ванних кімнатах та туалетах, іноді - кухні. У кімнатах, як правило, такої потреби не має, особливо при наявності малих дітей чи літніх людей.
  • на лиштву - фінальний оздоблювальний елемент прорізу. Надає завершеного вигляду виробам та доповнює дизайн приміщення. Вона буває простою пластиковою чи дерев'яною планкою для недорогої продукції, або ж, якщо підкреслюється цінна порода деревини (венге, бук, дуб, тощо), тоді чудово виглядає лиштва, прикрашена різьбою.
  • на якість фурнітури: не обирайте найдешевші метало вироби. Хоча, пам'ятайте, що несумлінні продавці можуть завищувати ціни на дешеві комплектуючі, що не додає їм якості. Проконсультуйтесь з незацікавленими фахівцями щодо виробників даного продукту і тоді робіть свій вибір.
  • на вентиляцію, що необхідна у кімнатах з високою вологістю (напр., ванна, сауна, комора, кухня) та вставляється в полотно знизу у вигляді круглих отворів чи прямокутної решітки з метою кращого повітрообміну. Це хороший спосіб вберегтися від грибків та цвілі.

Ще одним параметром, який в першу чергу впадає у вічі покупцям, - є колір. При виборі кольору, варто пам'ятати основний нюанс:

  • міжкімнатні двері мають бути того ж відтінку, що і меблі чи підлога - теплого, або, навпаки, холодного.  Тобто, якщо різниця в самому кольорі предметів (світліший чи темніший) допускається на кілька тонів, то поєднання, наприклад, теплого, червонуватого відтінку підлоги з прохолодним “бежем” дверного отвору - внесе дисгармонію у приміщення. Можна також “прив'язуватися” до кольору меблів, якщо останні є нейтральних або світлих кольорів. Темні кольори виробів варто обирати в приміщення, великі за площею та визначеного класичного стилю.

Загалом на питання “як вибрати міжкімнатні двері за кольором” відповімо: навіть не маючи дизайнерської освіти, Ви можете зробити правильний вибір, переглянувши численні фото вибраного дизайну інтер'єру в інтернеті та втілити у життя власне бачення. Головне, щоб Вам подобалось та було комфортно.

Основні вимоги до якісних дверей

Всю інформацію про те, як вибрати міжкімнатні двері, основні види матеріалів виготовлення та необхідні параметри дверних полотен, можна звести до основних вимог в процесі вибору.

  • Довговічність - “пальму першості” тут надалі тримають полотна із твердих порід дерева та вартістю від 700 у.о. Погодьтеся, це далеко не всім по кишені. Тому, звертаємо увагу на дешевший аналог - комбіновані двері, про які говорилось вище. Вони не розсихаються та зручні в експлуатації.
  • Якість звукоізоляції - потурбуйтесь спитати продавця про ущільнювач. Для невеликих за площею помешкань - це важливе питання.
  • Безпека - особливо стосується виробів, що містять скло/вітражі. Поцікавтесь якістю скла та репутацією виробника. Правильно встановлене заводське скло служитиме надійно та довго.  
  • Установка - далеко не остання за важливістю процедура. Довірте її професіоналам. Іноді, навіть на цій стадії можливо так пошкодити двері, що зовнішній вигляд буде зіпсовано назавжди.

Види міжкімнатних дверей

Щоб вирішити, які міжкімнатні двері краще обрати, ознайомтесь з перевагами та недоліками кожного виду матеріалу.

  • Дерев'яне полотно: Вартує обирати лише в одному випадку - якщо готові витратити чималі кошти. Справа в тому, що сучасне виробництво та якісні матеріали для захисту дерева досить дорогі. Лише так Ви отримаєте “вічний” виріб. Дешевші варіанти деревини можуть в майбутньому покрутитися чи зсохнутися.
  • Вироби із ПВХ (пластику): відносно невелика вага в порівнянні з іншими матеріалами; відмінні вологостійкі, шумо- та теплоізоляційні характеристики, а також - висока екологічність товару. Чудовий вибір для санвузлів, підвалів та горищ; легкі в експлуатації, не потребують догляду. Гарно впишуться в офісні приміщення. Невисока ціна.
  • З комбінованих матеріалів: МДФ, ДСП полотно, шпон цінних порід. Гарно імітують візерунок натуральних порід та володіють наступними характеристиками: зручна експлуатація та легка установка; відносно низька ціна, гарний зовнішній вигляд. При належному догляді, міцність та термін служби такого матеріалу не уступає дереву. Широкий вибір інтер'єрних рішень: від розмаїття кольорової гами покриття до різноманітних дизайнерських стилів.

Які двері краще ставити - вирішувати Вам, керуючись власними фінансовими можливостями, надійністю продукції та доречністю саме для Вашого дому.

Як вибрати міжкімнатні двері: ознаки якості

Обираючи якісні міжкімнатні двері, варто ознайомитись з основними ознаками, на що слід звернути увагу при замовленні товару. Беруться до уваги наступні параметри:

  • вага виробу
  • міцність конструкції
  • вологостійкі характеристики
  • стійкість до ультрафіолетового випромінювання
  • стійкість до механічних пошкоджень
  • звукопоглинаючі та теплоізолюючі властивості
  • гарантія на продукцію від виробника
  • багаторічний досвід компанії-виробника на ринку

Перші шість ознак мають бути відображені у паспорті товару, та супроводжуватись гарантійним сертифікатом. Якщо такого немає, варто зв'язатися напряму з виробником та уточнити необхідні дані.

У вищезазначеному переліку навмисне упущена інформація про матеріал виготовлення. Адже, з чого б не виробляли полотно, саме дотримання технічних умов та стандартів виробництва запезпечує довговічність та функціональність виробів. Дана умова напряму зводиться до добросовісності та досвідченості виробника.

Сподіваємось, дана стаття допомогла Вам у вирішенні питання, які краще міжкімнатні двері обрати. Бажаємо гармонії та затишку у власному помешканні!

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно