Як утеплити вхідні металеві двері

Вдало виготовлена і правильно встановлена вхідні двері в оселю сприяє збереження майна, а також заощадження тепла всередині приміщення. Як правило, металеві двері приватних будинків, дач, перших поверхів вимагають допоміжного утеплення. Утворення конденсату, часті провітрювання, виражена амплітуда температур ведуть до прискореного зносу конструкції.

Утеплення дерев'яної вхідної двері

Чи не станемо розглядати ситуацію, коли вхідні двері залишена без додаткового утеплення. Утеплювач, який втратив свої цінні властивості, не варто уваги. Простіше замінити двері на нову, ніж міркувати, як утеплити вхідні металеві двері в приватному будинку і квартирі. В іншому випадку недоліки зносився утеплювача доведеться відчути на власному самопочутті з приходом холодів.

Тепло проникає крізь щілини, зазори отвору і короба. Дії, до яких рекомендується вдатися в подібних випадках:

  • Заповнити функціональні зазори монтажною піною, позбувшись від залишків використаної.
  • Протестувати придатність фурнітури: не виключено провисання дверей. При несправності необхідно вмонтувати нові шурупи в петлі або провести повну заміну всієї фурнітури.
  • Торці полотна слід обробити за допомогою рубанка при спотворенні форми короба через високу вологість, якщо двері перестала нормально закриватися.
  • Зафіксувати ущільнюючий матеріал по периметру короба ближче до зовнішньої поверхні полотна. Як правило, ущільнювач подібного призначення оснащений клеїть основою. Можливо прикріплення силіконового ущільнювача степлером. При незначних зазорах допустимо прорізання пази розміром близько 3 мм в ширину і 1 мм в глибину по периметру короба, прокладанням ущільнювача по заготовленої "траєкторії". Такий підхід вважається більш надійним.

У тому випадку, якщо двері з самого початку не має теплоізоляційних властивостей, доведеться зайнятися її проклеюванням такими матеріалами, як ізолон, піноізол, поролон, синтепон. Останні два з перерахованих відрізняються здатністю набирати вологу, тому вони відносно недовговічні. Переважно - щільні утеплювачі, до того ж, слід покривати їх металізованої плівкою до того, як приступати до нанесення оббивки щоб уникнути конденсату.

Буде потрібно декоративна оббивка у вигляді замінника шкіри, дермантина, вінілу, екокожі та інших. Подібне утеплення здійснюється ззовні, лише зрідка перераховані матеріали використовують з кожного боку полотна.

Якщо кращим варіантом є дермантин, слід почати з монтування валиків. Дермантин, розрізаний на смужки, фіксується степлером по периметру двері. Потім в смужку впроваджують валик з пінного поліетилену. У самих петель матеріал рекомендується видалити, щоб він не втручався в процес руху двері. Потім дермантіновий смужки знову кріпляться до полотна. Коли валики підготовлені належним чином, на поверхню полотна кріпиться утеплює допомогою степлера.

Підсумковий етап - фіксація дермантина поверх утеплювача. Кріплення рекомендується починати з середини, щоб не утворювалися складки. Потім утеплювач кріпиться в виборчих точках зверху і знизу, спершу - щоб виключити провисання, а потім його прибивають по всьому периметру. По закінченню робіт забезпечується отвір, призначене для кріплення замку і ручки. Двері, "прослоенних" утеплювачем, доповнюють декораціями, використовують мініатюрні гвоздики, волосінь.

Утеплення металевої вхідної двері

Найпоширеніший спосіб утеплення основи з металу - зсередини житла, а також допустимо зовнішнє. Який би не був придбаний утеплювач - у кожного матеріалу є свої плюси і мінуси.

Матеріали, бажані з метою утеплення і їх властивості:

Минеральная вата

Переваги утеплювача: не береться займання, відмінно утримує тепло, не має токсичних складових, застосовується для вхідних дверей в житло при наявності опалювальної під'їзної площі.

Недоліки: вата псується під впливом вологості, скочується і спускається нижче встановленого рівня через час.

Пінопласт, полістирол

Позитивними сторонами утеплювачів є: бездоганні властивості для зовнішньої сторони дверей, матеріал не реагує на перепади вологості і температури.

Можливі мінуси: матеріал виділяє отруйні компоненти при запаленні.

Роботу по утепленню двері підрозділяють на конкретні етапи:

  1. Вимірювання осередків і формування відрізків утеплювача необхідних розмірів. При відсутності ребер жорсткості металевого полотна осередки можуть бути сформовані із залученням дерев'яних шурупів і брусків.
  2. Закріплення утеплювального матеріалу в осередках клеїть складом, монтажною піною. Заповнити піною можна все наявні зазори конструкції.
  3. Нанесення внутрішньої декоративної панелі (ДСП, МДФ, пластика, фанери) поверх утеплювача. Слід розмітити місця для отворів в зоні вічка, замку, дверної ручки. Як правило, панель фіксується на металевій основі саморізами.

Як уникнути конденсату на металевих дверях?

Освіта вологи на поверхнях з підвищеною теплопровідністю відбувається через суттєву різницю температур всередині і зовні приміщення. Щоб уникнути появи конденсату, слід подбати про встановлення дерев'яних дверей: на кордоні зміни температур буде забезпечений своєрідний "тамбур".

Міждверний простір, і, як варіант, шар повітря між полотнами (метод, який замінює установку додаткових дверей) - відомі методи термоізоляції. При цьому зрівнювання температур відбувається за рахунок термоизоляционного шару, а не самі двері.

Хорошою альтернативою є установка готової металевої двері з тер. Їх поширене найменування - "термодвері", які виглядають, як стандартні, але доповнені шарами ПВХ (слід мати на увазі, що пластик не придатний для різко-континентальних погодних умов), скловати, дерева, пінопласту. Інакше кажучи, при утепленні сталевих дверей забезпечується потрібний терморозрив.

"Кабельне" утеплення вхідних дверей

Даний вид утеплення широко затребуваний в приватних будинках. Кабель прекрасно справляється з відомою неприємністю - утворенням конденсату. Буде потрібно одноствольний кабель, сформований у вигляді бухти. Електрокабель потрібно провести по периметру короба і в межах порогу.

Послідовність виконання робіт:

  1. Розчистити простір по довжині дверного короба, а також на підлозі (видалити плитку, вирізати монтажну піну, зішкребти залишки оздоблювальних матеріалів).
  2. Утворене місце залити клеєм, призначеним для укладання плитки (створення теплої підлоги). Занурити кабель в товщу клею, просуваючись з нижнього кута. Покласти кабель уздовж короба. На завершення - вивести кілька витків у порога. Показання датчиків температури бажано розташовувати біля підлоги між петлями кабелю.
  3. На третьому етапі залишається підключити систему до електромережі приміщення. Рекомендується залучити до цього завдання професійного електрика. Механічний регулятор повинен вміщати обидва торця дроти, а на додаток до цього - провід вимірювача температури.
Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно