Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Як вибрати міжкімнатні двері

Даний огляд дозволяє максимально полегшити процес пошуку. Тут виділені основні аспекти та ознаки, по ним все моделі дверей класифікується і оцінюється конструкція вироби, а також їх класифікація.

  1. Різновиди дверей згідно їх стильовому і дизайнерському оформленню;
  2. Кольорова гама;
  3. Параметри вироби;
  4. Види міжкімнатних дверних полотен на кшталт їх відкриття;
  5. Класифікація вироби з матеріалу

Придбання нового дверного полотна ґрунтується на певних умовах - це вартість і дизайнерське рішення, в якому вона оформлена. Міжкімнатні двері повинні не тільки підходити до загального інтер'єру кімнати і створювати затишок в ній. Вона виконує таку важливу функцію, як поділ об'єкта на певні зони, а також забезпечує звукову ізоляцію.

Яку модель міжкімнатних дверей краще підібрати?

У даній статті розбирається детальний план щодо вибору моделі, яка буде повністю гармоніювати із загальним інтер'єром приміщення, виглядати естетично, виконувати основні функції по звуко та теплоізоляції, а також зонувати його. Існує кілька параметрів, що визначають модель:

  1. Стиль дверного полотна;
  2. колір;
  3. Параметри дверного отвору;
  4. Матеріал двері.

Кожен з визначальних моментів підбирається під індивідуальні особливості.

Різновиди міжкімнатних дверей за дизайнерським рішенням і стилю

Якщо немає певного уявлення того, які двері більше підійде під інтер'єр приміщення, краще звернути свою увагу на класичний стиль. Він також класифікується на безліч варіантів:

  • Грецька варіація;
  • ренесанс;
  • У стилі бароко або ампіру.

У класичному стилі найчастіше використовуються певні кольори - відтінок червоного, чистий білий, світло-коричневий. Є моделі, які оформлені під натуральну деревину - виглядають досить стильно і ефектно. Такі варіанти ідеально гармоніюють з будь-яким дизайнерським рішенням, при цьому абсолютно не грає роль колір меблів або статі. Найкраще підбирати класичне оформлення дверного полотна під дизайн інтер'єру в стилі кантрі, ретро або прованс.

Якщо подобається мінімалізм, а в цьому стилі оформлена квартира, колірна гамма цілком лаконічна, тоді буде потрібно звернутися до більш суворим квітам, наприклад, чорному, сірому або сірому. Кращий стиль міжкімнатних дверей в даному стилі - це хай-тек. Він відрізняється прагненням до мінімалізму, тому в сучасному дизайні зібрана функціональність з меншою кількістю додаткових елементів.

Важливо розуміти, що даний стиль вимагає чіткого поєднання кольору дверного полотна з покриттям підлоги, стінами або меблями. В іншому випадку, вона буде виглядати безглуздо і по-чудернацьки.

Нестандартні планування квартир або будинків, наприклад, квартира-студія, вимагають більш сучасного рішення - це модернова дверне полотно. Воно відрізняється незвичайною формою, що дозволяє доповнити приміщення унікальним декоративним елементом. Найчастіше поєднує в собі дерево і скло.

Кольорове рішення міжкімнатних дверей

Деякі в пошуках цікавих ідей гортають модні журнали, де представлені різні моделі і забарвлення вироби.

У дизайнерів є своє рішення даного питання. Вони радять спочатку оцінити загальний інтер'єр. Суть в тому, щоб не зруйнувати цілісність дизайнерського рішення, встановивши невідповідну двері. Орієнтуватися найкраще на коридор, хол або передпокій. Деякі міжкімнатні дверні полотна пофарбовані в два кольори, найкраще таку модель виконати на замовлення. Таке рішення потрібно при великому відміну в інтер'єрах кімнати і вітальні, наприклад.

Існують також нейтральні відтінки світлих тональностей. Вони є універсальними, так як навіть після ремонту і повної зміни стилю, вони будуть ідеально поєднуватися з новою обстановкою. Двері темних тонів також відрізняються своєю універсальністю. Але в даному випадку буде потрібно дотримуватися рекомендацій фахівців. Чим темніше тон дверного полотна, тим стриманіше повинна бути кімната в своєму оформленні.

При виборі теплих або насичених відтінків приміщення набуває особливого комфорт і затишок. Вони ідеально поєднуються зі стилем етно або кантрі. Ще одним універсальним варіантом може стати молочний відтінок. Він буде поєднуватися з абсолютно будь-яким інетрьером, не притягне уваги, але дверне полотно виконає свою функцію по ізоляції приміщення. Головне не помилитися у виборі і придбати якісний виріб, яке не вийде з моди протягом декількох десятиріччя, а також не деформується в процесі експлуатації.

Параметри міжкімнатних дверей - розміри

Купівля дверного полотна вимагає точності. Щоб виключити зайві розтрати, потрібно попередньо виконати виміри, щоб визначити правильний розмір. Важливо розуміти, що навіть мінімальний рівень похибки не допустимо. При розбіжностях вимірювань прорізу з розміром двері, міжкімнатні полотно необхідно змінити або видозмінити сам дверний проріз. Дана дія коштує дорого і не завжди актуально для наявної планування.

Для точного визначення розміру буде потрібно хороша рулетка. З її допомогою буде потрібно виконати виміри висоти і ширини дверного отвору. Важливо пам'ятати, що бажано спиратися на мінімальні значення. Що стосується товщини, то тут потрібно враховувати максимальний параметр, в іншому випадку буде деформація. Слід звернути увагу на правильність вимірювання висота отвору, рулетка встановлюється від чистового підлогового покриття.

Якщо звернутися до фахівців, то можна уникнути можливих помилок у визначенні параметрів дверного полотна. Вона буде виготовлена ​​в точності під зазначений дверний проріз. Послуга по вимірах найчастіше виявляється безкоштовно від компанії, в якій була замовлена ​​міжкімнатні двері.

Різновиди вироби - класифікація за типом відкривання

Важливим фактором є те, як відчиняються двері Тут враховується безліч нюансів, найголовніший з них - це вільний простір, який є в приміщенні, а також комфорт і зручність в експлуатації.

  1. орні:

Вважаються найбільш здобувається типом, так як вони універсальні і підходять для будь-якого виду квартир, також вони мають гарний рівнем шумоізоляції. Модель може відкриватися тільки в одну сторону. Їх ще класифікують за типом монтажу - це ліві чи праві. Відкриваються вони всередину або назовні. В даному випадку слід підбирати варіант під особисті потреби і особливості приміщення.

  1. розсувні:

Сучасний варіант - це двері-купе. Відмінно поєднуються з невеликими апартаментами, так як в значній мірі вони економлять простір. Суть функціоналу полягає в тому, що дверне полотно при відкритті зсувається в бік по направляючої. Монтаж здійснюється на спеціалізовані рейки, розташовується вона або зверху або внизу. Найбільшу популярність серед споживачів набирають варіанти з подвійними рейками. Вони відрізняються високим рівнем надійності. Важливо розуміти, що нещільне прилягання полотна провокує зниження рівня шумоізоляції і збереження тепла.

  1. Складено:

Використовуються найчастіше для зонування невеликих приміщень. Модель при відкритті складається, а відкриваючи її, можна повернути в початкове положення. Монтаж проводитися на рейки, які оснащуються спеціальними підшипниками. Відрізняється безшумністю роботи при експлуатації. Такі двері також знижує рівень шумоізоляції і теплосберегаємості. Але відмінно підходить для невеликих квартир.

  1. Маятникова модель:

Ідеальний варіант для квартири-студії, а також офісного приміщення. Може відкриватися в будь-яку сторону. Не підходить для малогабаритних квартир.

Роблячи висновок, можна сказати, що дверне полотно має виконувати ряд завдання - це збереження тепла, захист від сторонніх шумів і визначення зон. Виконати всі три завдання зможе орні міжкімнатні двері. Вона досить щільно прилягає до косяків прорізу і створює комфортні умови для проживання в кімнаті. Решта моделей використовуються найчастіше для зонування.

Цінова категорія міжкімнатних дверей

Ціна виробу залежить не тільки від бренду, але і функціональності, стилю, а також якості матеріалу. Є кілька факторів, на які слід звернути свою увагу при виборі.

Матеріал міжкімнатного дверного полотна

При виготовленні використовується сировина різного типу.

  • Деревина - вважається найдоступнішим варіантом, покривається спеціально захисною плівкою. Моделі відрізняються високим рівнем якості, пропонується множетсов забарвлень і текстур. Кожен споживач зможе підібрати ідеальну двері саме для свого інтер'єру. Вона не потребує серйозного догляду, що вимагає додаткових спецзасобів або обладнання. Вважається хорошим варіантом для сімей з дітьми, забруднення легко видаляються ганчіркою з мильним розчином
  • Шпоновані двері - це дороге полотно. Воно піддається спеціальній обробці - покриттю шпонами. Це тонкі листи виготовлені з натурального дерева. Дана особливість облагороджує зовнішній вигляд виробу і робить його розкішніше. Купується для підкреслення краси інтер'єру в стилях ампір або Рокко. володіє підвищеним рівнем ізоляції і заощадження тепла завдяки додатковому покриттю.
  • Фарбована міжкімнатні двері - це універсальна модель. Дуже добре підходять тим, хто любить часті зміни в інтер'єрі. Після ремонту досить перефарбувати полотно в необхідний колір;
  • Скляна модель - цікава і сучасна варіація міжкімнатних дверей. Візуально розширює приміщення і робить його значно світліше. Пропонуються різні види вироби.

Скляні вставки класифікуються на наступні типи:

  • Дзеркальні;
  • Матові;
  • Фарбовані;
  • З нанесення малюнка або плівки.

Відмінною характеристикою вироби є його абсолютна безпека для алергіків.

Цінні деревні породи - це найдорожчий різновид матеріалу, використовуваного для міжкімнатних дверей. Вони відрізняються стійкістю до зовнішніх чинників, довго може перебувати в експлуатації без деформації і зовнішніх змін. Її набувають для використання протягом тривалого періоду часу. Виконуються найчастіше в класичному або модерновому стилі.

Терміни виготовлення міжкімнатних дверей

Не менш важливим фактором є терміновість покупки дверей. Якщо потрібно негайно замінити дверне полотно, тоді краще підібрати варіант з каталогу наявних моделей. Тут може бути обмежена кількість, тому про заміну міжкімнатних дверей краще потурбуватися заздалегідь. Виготовлення вироби на замовлення дозволить повністю задовольнити особисті потреби за зовнішнім виглядом і якістю двері.

Індивідуальне замовлення - це прояв власної ініціативи і творчих здібностей. Особливості інтер'єру можуть полягати в змінах традиційної планування приміщення, а також параметрів дверних прорізів. У магазинах же реалізуються двері зі стандартними розмірами. Тому для отримання ідеально вписується дверного полотна, краще розробити індивідуальний макет.

Головне правильно описати свої переваги за характеристиками вироби та надати правильні розміри. Тоді можна отримати унікальну модель.

Інтернет-гіпермаркет - «Місто Дверей та Підлоги» пропонує своїм клієнтам ознайомитися з каталогом і цінами на двері зі складу, міжкімнатні двері, вхідні двері, фурнітуру для дверей, а також на покриття для підлоги - паркетна дошка і ламінат.

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно