Як правильно підібрати двері під ламінат

Як вибрати колір ламінату та дверей таким чином, щоб склалась єдина “картина”? А якщо вже укладено підлогове покриття, то як підібрати двері під ламінат? На ці та інші питання, пов'язані з інтер'єрними рішеннями, Ви знайдете відповіді у даній статті.

Щоб довершити загальний стиль приміщення після ремонту зовсім не потрібно бути дизайнером. Ваша фантазія плюс наші рекомендації - і результат перевершить усі очікування.

Як правильно підібрати двері під ламінат: рекомендації від Міста Дверей

Існують три правила, яких варто дотримуватись при поєднанні ламінату і дверей:

  • гармонія кольору
  • схожість текстури
  • відповідність стилю

З кольорами все більш-менш зрозуміло: можна обрати варіант “тон в тон”, коли йдеться про однотонний ламінат та дверне полотно; підібрати колір дверей до одного із відтінків ламінованої підлоги; або ж зіграти на контрасті.

Якщо Ви зупинили свій вибір на імітації текстури дерева, то краще, щоб рельєф та тонування дверного та підлогового покриття також відповідало одне одному. Вони можуть наслідувати як класичну цінну деревину, так і екзотичні покриття.

Що стосується стилю, то часто візерунок ламінату слід підкреслювати не стільки кольором дверей, скільки його дизайном. Так, строгі, чіткі та контрастні лінії підлоги поєднаються з дверним полотном у стилі мінімалізм.

Практичні поради на завершення

Спробуймо узагальнити отриману інформацію про поєднання кольору ламінату та дверей:

  • універсальні відтінки - теплі, світлі та золотисті - передаються найменуваннями: вільха, дуб, канадський клен, медова береза, акація, ясен. Обираються такі кольори, коли акцент у кімнаті робитиметься на меблі, текстиль та інші предмети інтер’єру
  • контраст між підлогою та дверним полотном завжди виглядає ефектно. Проте, в невеликому приміщенні темні двері чи підлога ще більше забиратимуть простір.
  • якщо кімната знаходиться з північної сторони і навіть вдень є тьмяною, зупиніть свій вибір на світлих теплих чи холодних відтінках покриття
  • найвимогливіші відтінки для поєднання дверей і ламінату (як на фото) є рудуваті. Холодні кольори тут будуть абсолютно недоречними. Обігруйте теплі відтінки та кольори з іншими предметами - меблями та текстилем
  • темні кольори підлоги - венге, темний дуб, амарант, горіх, каштан - слід поєднати з такими ж або на тон світлішими дверима. Якщо кімната невелика, оберіть світле дверне полотно під колір стіни
  • екзотичні породи - зебрано, тигрове дерево, ебоніт, палісандр - мають надзвичайну структуру, тому двері слід поєднати з одним із відтінків на підлозі. Якщо обраний ансамбль Вас не надто радує, відкоригувати його можна за допомогою плінтуса або лиштв.

Ми зібрали основну інформацію про те, як правильно підібрати двері під ламінат.

Підбираємо колір дверей та ламінату: приклади з фото

Почнемо з підлогового покриття, яке може імітувати дерево або камінь. Перший варіант значно популярніший, як розмаїттям модельного ряду, так і широкими можливостями комбінування з іншими предметами інтер'єру.

А от другий варіант, який може наслідувати покриття природного каменю, мармуру, граніту, базальту та інших, майстерно вписати в дизайн приміщення складніше. “Кам'яне” покриття відчутно “охолоджує” атмосферу. Вважається, що створити справді вдалу картину в кімнаті можуть досвідчені дизайнери.

Надалі подаємо добірку фото стильного поєднання дверей і ламінату.

Світлий ламінат і темні двері, або “гра контрастів” - поширений варіант мінімалістичного оформлення приміщення (прості, рівні форми дверей та акуратне, іноді екзотичне покриття підлоги) та колоніального (натуральна, грубо оброблена підлогова поверхня та темно коричневі двері, “глухі” або з вітражним склом). Також цей варіант підійде тим, хто не знає як підібрати ламінат під двері венге. Саме світлий колір - чудове рішення, яке візуально розширить простір як коридору, так і вітальні.

Нейтральні світло-бежеві тони ламінату є не тільки практичними, адже на них не видно пилу, але й поєднуються практично з будь-яким кольором дверей, окрім покриттів з рудуватим відтінком.

Останнім часом дуже полюбився покупцям сірий колір підлоги: від молочного до димчастого, навіть незважаючи на свою “холодність”. Якщо у Вас такий випадок і Ви не знаєте, які двері підійдуть до сірого ламінату, відповідаємо: сюди можна підібрати не менш улюблений нами варіант серед дверних полотен - вибілений дуб та його відтінки. Виглядає досить вишукано та по-сучасному.

Що робити, коли приміщення хочеться оформити максимально комфортним та теплим, і таким чином, щоб не переборщити. Обирайте рудувато-коричневі кольори та відтінки, при цьому стіни можна пофарбувати у холодні тони:

Білий ламінат і білі двері тієї ж теплої чи холодної гами: таке поєднання виглядає неперевершено, а щодо питання практичності такого вибору - вирішувати Вам. Характерний даний тип оформлення для Скандинавського стилю та Прованс.

Варто зазначити, що колір плінтуса також відіграє не останню роль у парі “ламінат-двері”:

Наприклад, характерне для стилю кантрі поєднання темного ламінату і світлих дверей можна обіграти контрастним плінтусом, який гармоніює зі стельовими балками, ще одним необхідним елементом даного стилю.

Створюючи стиль кантрі або шале, обирайте підлогове покриття тонованого дерева грубої обробки: для першого типу підійде імітація дощатої підлоги, для другого - можна використати ламінат, що імітує камінь.

Покриття кольору “горіх” або “ясень” чудово підкреслить згадані дизайни інтер'єрів.

Не слід забувати і про екзотичні для нас дизайни. Мова йде не лише про східні (японський чи китайський), але й про присутність африканських порід дерев з оригінальною структурою. А щоб не “перевантажити” помешкання, скористайтесь еклектичним стилем, щось на зразок міксу кількох епох в одному.

Так, сучасний мінімалізм цікаво підкреслити східними елементами. І навіть під стримано прості двері можна вдало підібрати ламінат, що імітує бамбук, сизаль чи іншу екзотичну деревину. Поєднання в приміщенні дверей і ламінату з імітацією деревини зебрано, як на фото нижче, базуватиметься на спільності одного з відтінків.

При підборі покриття пам'ятайте про практичність нейтральних тонів та “вимогливість” білих чи темних: на білих видно найменший бруд, на темних - пил та шерсть (якщо в домі живуть домашні тварини).

Сподіваємося, наша стаття була для Вас корисною. Вдалого ремонту!

Наші переваги

Досвід роботи понад 6 років

Ми розуміємося на якісних дверях та підлогових покриттях, а широкий всебічний досвід роботи на ринку дозволяє пропонувати покупцям тільки якісну продукцію.

Виїзд замірника

Професійний обмір дверних прорізів дозволить не помилитися з габаритами придбаної продукції, а також виконати монтаж максимально швидко та якісно.

Доставка

Завдяки доставці покупка дверей та підлогових покриттів стає найбільш комфортної та вигідною. Вона можлива не тільки у Львові та Тернополі, а й в обласних населених пунктах.

Кваліфіковані співробітники

Компанія «Misto-dverey» - це команда досвідчених професіоналів своєї справи, які готові надати допомогу клієнтам на всіх етапах співпраці: від підбору продукції та виконання замірів до монтажних робіт.

Великий асортимент

У каталозі магазина представлений широкий вибір вхідних та міжкімнатних дверей різного типу, а також ламінат і паркетна дошка для житлових, офісних та інших приміщень. Асортимент регулярно поповнюється цікавими новинками.

Високоякісна продукція

Ми пропонуємо тільки надійну й довговічну продукцію, що виготовляється з високоякісних матеріалів в повній відповідності з нормами та вимогами європейського рівня.
➤ Які переваги онлайн-магазину дверей?

Співробітники інтернет-гіпермаркету «Місто Дверей та Підлоги» пропонують покупцям кращі умови співпраці:

  • величезний вибір дверей від провідних світових брендів;
  • висока якість, підтверджене сертифікатами;
  • індивідуальний підхід до кожного покупця;
  • доступна вартість;
  • штат співробітників з професіоналів своєї справи;
  • виконання монтажу будь-якої складності;
  • доставка продукції по всій Україні.

За чотири роки існування ми отримали безліч позитивних відгуків від задоволених клієнтів і по праву пишаємося своєю роботою.

➤ Як здійснюється доставка дверей по всій території України?

Двері доставляють в будь-який населений пункт України кур'єрською службою до дверей. Єдине, що потрібно від покупця, це зайти в інтернет-магазин і вибрати модель. Виріб пакується в захисну плівку, яка захищає поверхню конструкції від деформації, подряпин, тріщин.

Доставка здійснюється в зручний для клієнта час. Будь-які питання щодо покупки, приїзду кур'єрської компанії можна задати консультанту. Вартість послуги залежить від конкретного пункту, куди здійснюється транспортування, чи буде проводитися монтаж фахівцями компанії чи ні.

➤ Як проводиться монтаж дверей?

Установка дверей здійснюється за наступною схемою:

  • Підготовка дверного отвору. Демонтується полотно, наличники і коробку.
  • Проведення вимірів. Від короба до отвору зазор дорівнює 10-15, а від полотна до статі - 10 мм. Якщо він більше, використовують брус, а менше - перфоратор.
  • Установка короба. Його вирівнюють по горизонталі і вертикалі, використовуючи напрямні.
  • Навішують полотно. Конкретний порядок робіт залежить від того, який тип петель використовують.
  • Фіксація блоку. Зазори заповнюють монтажною піною, надлишки якої видаляють.

Монтаж займає від 1 і до 3 годин.

➤ Чи можна забрати двері самостійно?

Інтернет-магазин «Місто дверей» здійснює доставку дверей кур'єром, але можливий самовивіз. Це обов'язково необхідно вказувати при оформленні замовлення. Всі представлені в каталозі моделі дверей є в наявності. Залишається тільки приїхати і забрати обраний товар.

Вибираючи самовивезення, слід враховувати розміри дверного полотно. Воно повинно міститися на машині. Важливо розуміти, поверхню виробу повинна бути захищена від механічних пошкоджень. Особливо, якщо дорога до місця призначення буде нерівною. Двері потрібно надійно зафіксувати, щоб вона не ушкодилася.

Заявка на безкоштовний виклик замірника прийнята
Найближчим часом вам зателефонують.
Заявка на передзвін залишена
Найближчим часом вам зателефонують.
Ваше замовлення прийнято!
Вам перетелефонують протягом 30 хв.
Фільтр
Знайдено 5 
Підтвердіть
Для того, що б додати товар в список бажань, що Вам потрібно